Rusya’dan gelen TIR’lar ve konteynerler, liman ve sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek, sivil havacılık alanında tedbir alınacak
Türkiye ile Rusya arasında sınırda düşürülen Rus uçağı nedeniyle başlayan ve Putin'in arka arkaya yaptığı açıklamalarla derinleşen gerilim ilk olarak iki ülkenin borsa ve para birim
Sınırda düşürülen Rus uçağının ardından sınırda teyakkuz haline geçildi. Eskiden 2'li kol ile yapılan devriye uçuşu 4'lü kol halinde gerçekleştirilmeye başlandı.
Ankara, Moskova’nın Suriye’yi S-400 füzeleriyle donatma ve sınırda askeri yığınağını artırma adımlarını dikkatle izliyor. Rusya’ya yönelik tehdit algısının daha da yükselmesi hal
Tekirdağ’dan demiryolu ile sevk edilen çok sayıda tank Gaziantep’e ulaştı.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye sınırında Rus Su-24 uçağını düşüren Türkiye'nin 'sınırı aştığını' söyledi. Lavrov ayrıca iki ülke arasındaki vizesiz seyahat hakkında
Sınırda düşürülen Rus savaş uçağının ardından Türk vatandaşlarının Rusya'da maruz kaldıkları kötü muamele fotoğraflarla belgelendi.
Estonya Milli Savunma Komitesi Başkanı Mihkelson, Türkiye'nin Rusya'ya NATO sınırının nereden geçtiğini çok net gösterdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ihlali neticesinde Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'i aradığını ancak cevap vermediğini söyledi.
Sınır ihlali sonrası uçağı düşürülen Rusya, Suriye’de gerilimi daha da artıracak hamleler yapıyor. Lazkiye’deki hava üssüne S400 füzeleri yolda. Benzer sisteme sahip Moskva kruvazör�
Rusya, siyasi amaçlarına ulaşmak için bir baskı unsuru olarak yıllardır sınır ihlalleri yapıyor.
ABD hava kuvvetlerinin Afganistan'da Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütüne ait bir hastaneyi vurması ile ilgili yapılan araştırmada sonuç açıklandı: "Trajik bir hataydı"
Diyarbakır'dan "acil" koduyla havalanan 3'ü ağır bombardıman yüklü 5 F16 savaş uçağı Suriye sınırına gitti.
Türkiye'nin Rusya'ya ait savaş uçağını sınır ihlali gerekçesiyle düşürmesinin ardından başlayan gerginlik Türkiye'nin Rusya'ya açılan kapısı olan Zonguldak Limanı'na da yansıdı.
İngiltere Başbakanı David Cameron, sınırda düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak 'Türkiye'nin hava sahasını savunma hakkına saygı göstermeliyiz' dedi.