ABD öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri, IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda ‘yanlışlıkla’ Irak polis güçlerini vurdu. 1 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı.
AK Partili Mustafa Yeneroğlu, Çubuk'ta saldırıya uğrayan CHP'li Levent Gök'ü makamında geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'a, 'B Takımı' olarak adlandırdığı 'savaş çığırtkanı ve komplocu grubun planları' hakkında uyarıda bulundu.
YSK, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimi hakkında yaptığı olağanüstü itirazda ara karar verdi.
Japon parlamentosu, geçmişte zorla kısırlaştırma politikası uygulanan mağdurların her birine 3,2 milyon yen (168 bin TL) tazminat ödenmesini taahhüt eden yeni yasayı kabul etti.
31 Mart yerel seçimlerinin 'şaibeli' olduğunu ileri süren AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, 'Elimizde şaibeli bir seçim var. Bu şaibeli seçim sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Baş
1915 Ermeni tehcirini 'soykırım' olarak tanıyan Fransa'da resmi tören düzenleniyor.
Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ermeniler tarafından 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan'a ilişkin yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin ihtiyaç duyduğu kadar petrol ihraç etmeye devam edeceğini ve ABD'nin İran petrolünü sıfırlama girişimlerinin sonuçsuz kalacağını söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itirazlarıyla ilgili ara kararını verdi.
Rus ordusundan bir araştırmacı, uzaklardaki bir ormanda araştırma yaparken, doğanın dilinden anlayan, bilge Dersu Uzala ile karşılaşır. Bu karşılaşma, araştırmacıya doğanın ve dostl
4 Aralık 1890’da (21 Rebîülâhir 1308 - 22 Teşrînisâni 1306) İstanbul Sultanahmet’te Hâlid Ağa Konağı’nda dünyaya geldi. Doğum tarihinin 1888 (meselâ bk. Babinger, GOW, 403) veya 2
31 Mart yerel seçimlerinin 'şaibeli' olduğunu ileri süren AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, "Elimizde şaibeli bir seçim var. Bu şaibeli seçim sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Baş
Birûni 27 yaşındayken 18 yaşındaki İbn-i Sina’yla yazılı bir münakaşaya giriyor. Konu nedir biliyor musunuz? “Işığın sürati ölçüsüz müdür, yoksa zamanla ölçülebilir mi?�
Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğdu. Bölükbaşıoğulları’ndan Hâfız İbrâhim Efendi’nin torunu, Mehmed Şükrü Efendi’nin oğludur. İlk tahsilini Çarşamba’da, orta tahsilinin i