Sosyal Medya

Reuters: Türkiye, üçüncü bir ABD Konsolosluk çalışanına daha dava açtı

Reuters'ın edindiği iddianame örneğine göre Türkiye'deki ABD konsolosluklarında görev yapan üçüncü bir kişiye daha dava açıldı. 'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla açılan davada ABD İstanbul Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk'ün yanı sıra, eşi ve kızının da isminin yer aldığı belirtildi.



Haberde, ABD'nin Ä°stanbul KonsolosluÄŸu'nda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Nazmi Mete Cantürk, eÅŸi ve kızı hakkında savcılığın 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla iddianame hazırladığı, iddianamenin 8 Mart'ta tamamlandığı ancak kamuoyuyla paylaşılmadığı belirtildi.
 
Ä°ddianamede Cantürk'ün çok sayıda FETÖ mensubuyla iletiÅŸim halinde olduÄŸu ve 'elde edilen kanıtların, ÅŸüphelinin FETÖ talimatları doÄŸrultusunda faaliyetlerde bulunduÄŸuna iÅŸaret ettiÄŸi' dile getirildi.
 
Söz konusu suçlamaların Cantürk, eÅŸi ve kızı tarafından reddedildiÄŸi de iddianamede yer aldı.
 
Ä°ddianameye ve Reuters'ın edindiÄŸi soruÅŸturma tutanağına göre Cantürk, Ocak 2018'de Ä°stanbul emniyetince sorgulanmış, ardından ev hapsine konulmuÅŸtu. 22 Mart tarihli söz konusu tutanakta ilk duruÅŸmanın 25 Haziran'da yapılacağı belirtilmiÅŸti.
 
Türkiye'de daha önce de Türk vatandaşı iki ABD konsolosluk çalışanı 'terör örgütü üyeliÄŸi' ve 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Tutuklamalar ABD'nin göçmen olmayan vize baÅŸvurularının askıya almasına ve iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin gerilmesine neden olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.