15 Temmuz 2016 cuma gecesi darbe girişiminde bulunan komutanlar ve askerler gözaltında. Peki kimler gözaltına alındı listedeki en rütbeli isim kim?
Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’deki gelen darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı ile CHP ve MHP liderlerini teşekkür için aradı.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi kurtarıldı.
İHVAN-I MÜSLİMİN'DEN TÜRKİYE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİNİN BAŞARISIZ OLMASI SEBEBİYLE TEBRİK MESAJI GELDİ
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta 37 asker yer aldı.
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'deki Rus vatandaşları ve mülkiyeti korumak için her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.
Askeri darbe girişimiyle ilgili, Diyarbakır 8'inci Jet Ana Üs Komutanlığında görevli aralarında 2 general ile askeri savcı ve hakimlerin de bulunduğu 100'e yakın askeri personel gözaltına
Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, darbe girişimini gerçekleştiren askerlerin kendisini aradığını belirtti.
Darbe girişimiyle ilgili olarak 2. Ordu Komutanlığında düzenlenen operasyonda 114 kişi gözaltına alındı.
Donanma Komutanı Veysel Kösele kurtarıldı
Genelkurmay Başkanlığı Karargahında bulunan darbecilerden müzakere talebi...
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk ile EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral İyidil hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.
Malatya'da komutanlık çevresinde güvenlik önlemi alan polis ve askerlerin kollarına birbirlerini tanımak için kırmızı beyaz flamalar taktıkları görüldü.
Kırklareli'nde 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 130 kişi gözaltına alındı