Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, Musul'un Mahmur ilçe merkezine girdiği ve Peşmerge'nin çekildiği bildirildi.
ITC Güvenlik Dairesi Başkanı Tahir, "Irak Türkmen Cephesi bürolarını bir süreliğine kendimiz koruyacağız" dedi
Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, biri ağır 2 asker yaralandı
İdlib operasyonu kapsamında Şehy Bereket Dağı’nda bulunan TSK, keşif çalışmalarının ardından belirlenen 14 gözlem noktasının güvenliğini de bu tepeden sağlayacak. Buraya kurulacak �
Pakistan’ın FET֒cü olduğu belirtilen PakTürk Okulları zincirinin müdürü Mesut Kaçmaz’ı eşi ve iki çocuğuyla birlikte cumartesi günü özel bir uçakla Türkiye’ye sınır dışı e
Irak Ordusunun Kerkük'e operasyon düzenlemesinin ardından , kentin geleceği ile ilgili konuda tartışılmaya başlandı. Kerkük'te çözümün Irak Anayasası olduğu belirtildi.
Afrika’da son yılların en kanlı terör saldırısına hedef olan Somali’nin Cumhurbaşkanı Fermacu, Türkiye’ye yardımları için teşekkür etti. Sağlık Bakanı’nın ziyaretinde konuşan F
Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Irak ordusuna, Kerkük'teki ilerlemesini derhal durdurması çağrısında bulundu.
Kürdistan Demokrasi Partisi'nin Rusya temsilcisi, Kerkük'ün Kürdistan'ın bir parçası olduğunu ve bu yüzden kimsenin ondan vazgeçemeyeceğini söyledi.
Irak ordusunun Kerkük'teki ilerleyişi sırasında KYB'li peşmergelerin mevzilerini terk ettiği iddialarına yönelik Talabani cephesinden ilk açıklama geldi. KYB Terörle Mücadele Gücü Başka
Irak ordusundaki kaynaklardan alınan bilgiye göre DEAŞmilitanları, Kerkük’ün 45 kilometre batısında yer alan El-Milh ve Et-Tuveyliğa köylerini ele geçirdi.
ABD kuvvetlerinin Yemen'in El-Beyda ilinde DEAŞ'a ait iki eğitim kampına yönelik düzenlediği saldırıda onlarca DEAŞ mensubu öldü.
Irak ordusunun Kerkük'e düzenlediği operasyonda 17 Peşmerge'nin öldüğü, 64 Peşmerge'nin de yaralandığı bildirildi.
Arabistan Kralı Selman, ülkesinin Irak'ın birliğini desteklediğini ve IKBY'nin gerçekleştirdiği gayrimeşru referanduma karşı olduğunu belirtti.
Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın bir araya gelecek. Meclis’te yapılması planlanan görüşmenin ana gündemini OHAL’in tekrar uzatılması ve Kerk