Osmanlı arşiv belgelerinin 1931 yılında hurda kâğıt fiyatına satılması işinin, Bulgaristan tarihi ve Ermeni meselesi ile ilgili belgelerin Bulgaristan'a oradan da Vatikan'a kaçırılması
İlk defa 1875 yılında Sultan Abdülaziz döneminde gündeme getirilen, 1880 yılında Sultan 2. Abdülhamid döneminde projesi çizilen ancak savaşlar ve parasızlık sebebiyle bir türlü gerçek
Davos'ta konuşan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, IŞİD hakkında, "Eğer o zihinlerinin içerisinde ne olduğunu anlayamazsak onları değiştiremeyiz" dedi.
İslâm biliminin yükselişi, tarihî olguların açıklamasını sunmakta ve zamanımıza kadar gelmiş olan eski ilmî metinlerin en iyi şekilde okunmasını sağlamaktadır.
2007 yılında emekliliğe ayrılana kadar, Ankara Üniversitesi Bilim Tarihi Ana Bilim Başkanlığı görevini yürüten Türkiye’nin sessiz fikir işçilerinden Prof. Dr. Esin Kâhya, yarım asır
İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Hasköy'de bir gecekondunun kömürlüğü ile çatı aralığında el bombası ve uzun namlulu silahlar bulundu.
ABD Başkanı Obama üç gün sonra Hindistan'a bir ziyaret düzenleyecek. Obama'nın ziyareti öncesinde gündem nükleer işbirliği
Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bugün saat 12.19'da Richter Ölçeği'ne göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Çanakkale ve Yalova'da dahissedildi.
Diyarbakır'da, durumu ağır hastalara tedavi gördükleri hastanede din görevlilerince 3 dilde manevi destek hizmeti sunuluyor.
İslam karşıtı Pegida hareketinin liderlerinden Lutz Bachmann'ın sosyal medyadaki 'Hitler pozu'na gelen tepkiler üzerine istifasının ardından gözler hareketin geleceğine çevrildi.
Meclis'te yapılan Yüce Divan oylaması ile ilgili yazılı açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.
Türkiye'nin Afrika ile ilerleyen stratejik ortaklığı, Ankara’nın çok yönlü dış politika vizyonunun tezahürü olarak görülmeli. Bu vizyon, sömürgecilik tarihini geride bırakmaya çalı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yurtdışındaki Cemaat okullarının verdiği hizmetlerin Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla verilmesini içeren çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu a
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dört eski bakan için Meclis'te yapılan Yüce Divan oylamalarında partisinin fire vermesi hakkında “Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. 700 b
CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt gazetesinin çalışanları, alacakları ödenmeyince greve başladı.