IŞİD’in Kobani saldırısı PKK/PYD ve KDP arasındaki Rojava’da etkinlik mücadelesini derinleştirdi. Kobani'ye yapılacak peşmerge desteği ve askeri yardım Rojava’daki iktidar mücadelesind
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Özgür Gündem gazetesine takma isimle yazdığı yazıda Altan Tan'ı, "Çarpık yaklaşımla ölümlerin üzerini örtme" çabalarının bir parçası o
Antik çağdan günümüze, Anadolu ve Ege'de yeme içme alışkanlıklarının detaylı bir şekilde anlatılacağı gastronomi programı bugünden başlıyor.
Hıristiyanların Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Franciscus, Kasım ayı sonunda üç günlüğüne Türkiye’yi ziyaret edecek. Papa'nın gündeminde IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye sığın
Şii Husilere karşı açık savaş ilan eden El Kaide'nin aynı zamanda ordu güçlerine karşı da operasyonlarını artırdığı gözleniyor.
Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar, kentin doğu ve kuzeydoğu kısmında şiddetlendi.
Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Malik el-Kurdi, kendilerine yardım etmeyen ABD'nin Kürt gruplara silah vermesine tepki gösterdi.
Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 4'ü tutuklu 25 şüpheli hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2,5 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis ceza
Uzmanlar Konseyi’nin en önemli fonksiyonları Dini Lider’i seçmek, gözlemek ve gereken koşullar oluştuğunda Lider’i görevden almaktır.
İçişleri Bakanı Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyona ilişkin, "Suç işleyen hiç kimsenin yanına, bu kalmaz" dedi.
İran'ın en önemli kurumlarından biri sayılan Uzmanlar Konseyi başkanı vefat etti.
Irak'ın başkenti Bağdat'taki bombalı saldırılar sürüyor. Bugün meydana gelen iki bombalı saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti
Geçtiğimiz Eylül ayı dünya tarihinde ölçümlerin başladığı 1880 yılından bu yana en sıcak eylül ayı olarak kayıtlara geçti
Alman basınında çıkan bir haberde Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2008 yılında, Polonya'ya Ukrayna'yı paylaşalım teklifi yaptığı ortaya çıktı.
İsrail askerleri, Batı Şeria'da yaşanan olaylar sırasında 11 yaşındaki zihinsel engelli bir Filistinli çocuğu kelepçeleyerek gözaltına aldı.