Sosyal Medya

Kandil Öcalan'ı tasfiye mi ediyor? Yaşananlar nasıl okunmalı?

İmralı Heyeti’nin son görüşmenin ardından açıkladığı mesajda, Abdullah Öcalan’ın sürece umutlu olduğu açıklamaları vardı. Buna karşın PKK’nın eylemleri dün de devam etti.



Dün gece Kars’ın Kağızman Ä°lçesi’nden PKK üyeleri bir hidroelektrik santraline saldırı düzenledi. PKK’lılar ile jandarma arasında çıkan çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü. Kaçan 1 teröristin yakalanması içinse operasyon baÅŸlatıldığı bildirildi.
Kobani olayları sırasında 40 kiÅŸinin ölümünün ardından Ä°mralı Heyeti, Abdullah Öcalan ile görüÅŸmüÅŸ ve Öcalan’dan çözüm sürecinde 15 Ekim’den itibaren yeni bir aÅŸamaya geçildi mesajı gelmiÅŸti. Öcalan ayrıca çözüm süreci ile ilgili olarak umutlu olduÄŸunu da belirten bir yazılı açıklamada bulunmuÅŸtu.
 
YaÅŸanan bu olumlu geliÅŸmelerin karşısında ise dün yaÅŸanan olay, yine örgütün bazı yerlerde iÅŸ makineleri kaçırması gibi olaylar Kandil’in farklı bir frekansta olduÄŸu mesajı yayıyor.

Kürt Yazar Ümit Fırat, Öcalan ve Kandil arasındaki uyumsuzluÄŸu ve yaÅŸanan son geliÅŸmeleri AjansHaber’e deÄŸerlendirdi.

“BU TÄ°P HAREKETLER ARTIK KONTROL EDÄ°LEMÄ°YOR”

PKK’nın yaptığı bu tip hareketlerin artık kontrol edilemediÄŸini belirten Fırat,  “Artık dinlemiyorlar. Daha önce ne yapıyorlarsa aynı ÅŸeyi yapmaya çalışıyorlar. Sadece orada deÄŸil. Muhtelif yerlerde eylemlerde var. Daha önce Silvan’da 10 kiÅŸi kaçırılıp bırakıldı. Bunlar uzun zamandır bildiklerini okuyorlar. Onlar için çözüm süreci ve Abdullah Öcalan’ın açıklamaları bir ÅŸey ifade etmiyor.” dedi.

ÖCALAN VE KANDÄ°L ARASINDA HESAPLAÅžMA MI VAR?

Kandil ile Öcalan arasında bir takım görüÅŸ farklılıkları olduÄŸunu söyleyen Fırat,  “ Bu görüÅŸ ayrılıkları bölünmeye, hesaplaÅŸmaya girecek derecede deÄŸil. Arkasında bir takım katliam gibi kaotik bazı riskler de var. Onun için her iki taraf da, ne Öcalan ne Kandil, henüz o noktada bir evreye gelmedi. Böyle bir hesaplaÅŸma, ayrışma bir tasfiye yok.” diye konuÅŸtu.

“ONLAR BÄ°LDÄ°KLERÄ°NÄ° OKUYACAKLAR”

PKK’nın artık kolay yönetilemeyeceÄŸinin altını çizen Fırat, “Öyle gözüküyor ki bir takım iyimser geliÅŸmeler olsa da PKK’nın artık merkezden, tam bağımsız demeyeyim de biraz uzakta, merkezin toleransı ile hareket kabiliyeti bulan birimlerine çok fazla yansımıyor. Onlar bildiklerini okuyacaklar. En normal zamanda da oluyordu böyle ÅŸeyler. Burada bir takım kaçak eylemler oluyor. Bunlar merkezden yönlendirilmiyor. Daha önce planladıkları bir eylem vardır, yapmaya karar veriyorlar ve yapıyorlar. Ondan sonra merkezden bir açıklama geliyor. Kandil’den, merkezi bir kararımız yoktur diyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

“MERKEZDEN VERÄ°LMÄ°Åž BÄ°R KARAR OLDUÄžUNU SANMIYORUM”

Kandil’in tutumuna deÄŸinen Fırat, “Kandil’den, merkezi bir kararımız yoktur diyorlar ama burada 3 ölüm olduÄŸu için onlara artık törenler yapacaklar ve ÅŸehitlerimiz diyecekler ama niye ÅŸehitler, ne yaptıkları için bunlar baÅŸlarına geldi, çok kimsenin umurunda deÄŸil. EÄŸer onlar birilerini öldürselerdi, Türkiye’den memur, personel öldürselerdi, nereden çıktı bu denilseydi, Kandil oradan, bizim bir kararımız yoktur, bu bize ait deÄŸildir diyecekti. Åžimdi de sahiplenip ÅŸehit edebiyatına giriÅŸeceklerdir. Fakat merkezden verilmiÅŸ bir karar olduÄŸunu da sanmıyorum.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
AJANSHABER.COM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.