Sosyal Medya

YaÅŸam

STK'lardan faili meçhullere ortak tepki

Mazlumder, Özgür-Der, İHD ve KDP gibi 15 sivil toplum kuruluşu Kobani eylemleri sırasında ve sonrasında işlenen faili meçhul cinayetlere tepki göstererek, yeni provokasyonların denendiğini ifade ettiler



Kobani eylemlerinde çıkan olayların ardından, Mazlumder, Özgür-Der, Ä°HD, KDP gibi 15 sivil toplum kuruluÅŸu ile siyasî partilerin oluÅŸturduÄŸu heyet ortak bir açıklama yaptı.

Heyet, ‘90’lı yılların acı tecrübelerini hatırlayıp aynı olayların tekrar yaÅŸanmaması’ için, Diyarbakır’daki çatışmaların tarafı olan Hür Dava Partisi (Hüda Par) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile görüÅŸtüklerini duyurdu. Ä°ki tarafın da çözüme yönelik irade gösterdiÄŸi belirtilen açıklamada heyet, Bingöl Karlıova’daki gibi hedef gözetilerek yapılan saldırıları ‘provokasyon’ olarak niteledi, ÅŸiddetle kınadığını ifade etti.

Kobani eylemleri sonrasında baÅŸlayan faili meçhul cinayetlerle ilgili Mazlumder, Özgür-Der, Ä°HD, KDP gibi 15 farklı sivil toplum kuruluÅŸu ve siyasi parti ortak tepki bildirisi açıkladı. Diyarbakır'da çatışmaların tarafları olan Hür Dava Partisi (Hüda Par) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile görüÅŸen heyet, iki tarafın da çözüme yönelik irade gösterdiÄŸini duyurdu. Heyet, görüÅŸmeler sonucu yaptıkları açıklamada, yaÅŸanan olaylar sebebiyle  Türkiye'nin yeniden 90'lı yıllara geri dönebileceÄŸi ihtimaline dikkat çekerek vatandaÅŸlara barış ve sükûnet tavsiyesinde bulundu.  GörüÅŸmeler sırasında bile ülkenin farklı yerlerinde ve en son olarak Bingöl Karlıova'da hedef gözeterek gerçekleÅŸtirilen saldırılarda insanların hayatlarını kaybettikleri dile getirildi. Saldırıları kimden gelirse gelsin ÅŸiddetle kınadıklarını ve bu tarz saldırıları, gerçekleÅŸen görüÅŸmelere karşı bir provokasyon olarak nitelendiren heyet,  benzer olayların devamının da gelebileceÄŸine dikkat çekti. “Bundan sonra da meydana gelebilecek saldırıları yine provokasyon olarak göreceÄŸimizi ifade ediyor ve tüm bu saldırıların karşısında olacağımızı deklare ediyoruz.” açıklamasında bulunuldu.

FAÄ°LÄ° MEÇHULLER GERÄ° DÖNDÜ

Türkiye'nin ‘karanlık dönemi' kabul edilen 90'lı yıllardaki faili meçhul kâbusu geri geldi. Önce Kobani eylemlerinde 46 kiÅŸi hayatını kaybetti, failleri bulunamadı. Bingöl'de emniyet müdürüne suikast giriÅŸiminde bulunuldu. Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Åžahin ile Komiser Hüseyin HatipoÄŸlu ÅŸehit oldu. Saldırıyı gerçekleÅŸtiren 4 kiÅŸi, olaydan bir saat sonra ölü ele geçirildi. Ancak olayla ilgili sis perdesi aralanamadı. Özgür Gündem ve Azadîya Welat gazetelerini dağıtan Kadir BaÄŸdu, Adana'da ensesine sıkılan kurÅŸunla öldürüldü. Van'da Hüda Par'a yakın olduÄŸu belirtilen Muhammed Latif Åžener (66), faili meçhul bir ÅŸekilde katledildi. Suruç'ta ise aynı güzergâhta bir saat arayla iki olay yaÅŸandı. Eski Belediye BaÅŸkanı Salih Tekinalp ve oÄŸlu Sinan Tekinalp infaz edildi. MÄ°T'in kendisini ajanlıkla suçladığını söyleyen Lübnanlı gazeteci Serana Shim trafik kazasında öldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.