Kalın, "Bizim çağrımız, bu referandum kararından derhal vazgeçmeleri ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik adımların atılması olacaktır." dedi.
5 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanan Barzani yönetimine Dışişleri Bakanlığı'ndan bir tepki daha geldi. Dışişleri Bakanlığı, Barzani yönetiminin referandum girişim
Mesud Barzani, 25 Eylül'deki 'bağımsız Kürdistan' referandumuna ilişkin 'Kürdistan halkının kaderini tayin etme vakti gelmiştir' dedi.
IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumu için İsrail'den destek aldığı yorumlarına yeni bir iddia eklendi. Buna göre Barzani'nin referandumda İsrailden gelecek
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bürosundan yapılan açıklamada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı "bağımsızlık referandumundan" önce Kürt
ABD'den gelen resmi kayıtla hem Kemal Batmaz'ın hem de sözde sivil imamların FETÖ ile olan organik bağı bir kez daha deşifre oldu.
Hiçbir komşusunun ve büyük devletin destek vermediği bir bağımsız Kürdistan referandumu reel politik olarak gerçekçi değildir. Karşılığı yoktur, yaşama şansı da bulunmaz. Bu nedenl
Irak Başbakanı İbadi, IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı bağımsızlık referandumunu reddettiklerini yineleyerek, ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi, IKBY'nin 25 Eylül'de yapacağı bağımsızlık referandumunun yasal olmadığını söyledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 164 asker karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.
Mazerete bağlı il içi atama başvuruları 15-16 Eylül'de yapılacak. Öğretmenlerin ataması ise 17 Eylül'de gerçekleştirilecek.
İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 25 Eylül'de yapılacak sözde bağımsızlık referandumu hakkında İsrail'in desteğini açıkça ilan etti. Şaked, "Irak K
Irak'ın Diyala Vilayet Meclisi, IKBY'nin bağımsızlık referandumunun kentte yapılmasını reddetti.
ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak yolun inşaatı için anlaşma sağlandı, Başkan Melih Gökçek çalışmalar kapsamında kesilen ağaçlar
Reuters'ın haberine göre İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya'ya yasal çerçevede bağımsız devlet kurma hakkı veren yasayı askıya aldı.