Sosyal Medya

Güncel

İzlanda'da pedofili skandalı sonrası hükümeti çöktü

İzlanda Başbakanı Bjarni Benediktsson'un pedofiliden hüküm giyen biriyle bağlantısı olduğu iddiaları üzerine ülkedeki koalisyon hükümeti bölündü ve çöktü.



İzlanda Başbakanı Bjarni Benediktsson'un babası Benedikt Sveinsson'un hüküm giymiş bir pedofilin isminin aklanması için bir referans mektubu yazdığının ortaya çıkmasının ardından koalisyon ortaklarından Parlak Gelecek Partisi dokuz aylık görev süresinden sonra üç partili koalisyondan çekildiğini açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Hjalti Sigurjón Hauksson üvey kızına 12 yıl boyunca her gün tecavüz etmekle suçlanmış ve mahkum olmuştu.

BAÅžBAKAN'IN BABASINDAN REFERANS MEKTUBU

İzlanda hükümeti Başbakanın babasının yazdığı mektubu örtbas etmek ve mektubu kaleme alanın ismini açıklamayı reddetmekle suçlanıyor. Başbakan Benediktsson'ın babasının mektup gönderdiğini Temmuz ayında öğrendiği de ortaya çıktı.

Ä°ZLANDA'DA 'REFERANS' KONUSU

İzlanda yasalarına göre hükümlüler "onurlarının iade edilme" şansına sahip. Bunun için referans mektupları gerekiyor. Sonunda hükümlünün sabıka kaydı siliniyor ve yeniden iş hayatına dönmesine olanak sağlanıyor.


_97816890_izlanda3

Ottarr Proppe'ın (en solda) Parlak gelecek Partisi dokuz aydır görevde olan koalisyon hükümetinden ayrıldı. Başbakan Bjarni Benediktsson'un (ortada) Bağımsızlık Partisi ve Benedikt Johannesson'un (sağda) Reform Partisi üç partili koalisyondaydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.