Büyükelçiler düzeyinde yapılan NATO-Rusya Konseyi'nde taraflar arasında yine fikir birliğine varılamadığı bildirildi.
Almanya, askerlerinin Namibya’da 1904-1908 yılları arasında giriştiği ve en az 100 bin kurban olarak hesaplanan katliamın soykırım olduğunu kabul etti. Ancak hiçbir şekilde hukuki sorumlul
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ilk kez Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile askeri işbirliği protokülü imzaladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecinin ardından Gazze'deki elektrik sorununa çözüm amacıyla bölgeye gitmesi bekleniyor.
Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, anlaşma sağlanamaması halinde İncirlik’teki Alman askerlerinin geri çekilebileceğini söyledi.
Hürriyet Yazarı Verda Özer, bugünkü köşesinde uçak krizi öncesi Türkiye-Rusya-ABD arasında yapılan bir anlaşmayı yazdı.
Türkiye’de tasarlanarak imal edilen yerli eğitim HÜRKUŞ A uçağı, Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EASA) tarafından uluslararası onay sertifikası aldı. HÜRKUŞ, Avrupa Havacılık ve Uz
PKK ile Barzani ve güçleri arasındaki kriz son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Kuzey Irak arasında bugün ilk defa askeri bir protokol imzalanacak. Bu protokole göre ABD, Peşmerge Güçleri'ne askeri ve siyasi olarak destek verecek.
İsrail'in, Suriye ile arasındaki Golan Tepeleri'nde ateşkes hattını geçerek büyük iş makinalarıyla siper kazdığı iddia edildi.
PKK'da Suriye çatlağının yaşandığı iddia edildi. Suriye'nin kuzeyinde bir devletin kurulmasını hayal eden PYD ile Kandil arasında çıkan krizin ardından 40’tan fazla teröristin infaz ed
Berlin'de düzenlenen gösterilerde çok sayıda polisin yaralandığı belirtiliyor
Varşova’daki NATO zirvesi birçok konunun yanı sıra Türkiye’nin Almanyaile yaşadığı gerilimlerin sonuncusu olan İncirlik gerilimine de ev sahipliği yaptı. Mesele kamuoyuna yansıdığı k
Şanlıurfa'da şehirlerarası otobüs terminalinde, bazı kişilere kimlik soran polis ekiplerine, silahla karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 3 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.
Anadolu, dünya tarihinde farklı dinlere ve milletlere ev sahipliği yaparak genel itibariyle yerleşim amaçlı olsa da, kıtalar arasında köprü vazifesi de görmüştür. Anadolu ve misafirperve