Gülen Örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 153, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise 112 personel görevden uzaklaştırıldı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne yaparsanız yapın artık boş. Bu millet artık uyanmıştır. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletle milletin iç içe geçip kayna
Türkiye ile Irak'ın vizeleri kaldırdığı öğrenildi. Irak ve Türk diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlarına vize 28 Ekimde kalkıyor.
Zika ve benzeri virüslerin yayılmasına yol açan sivrisineklerle mücadele etmek için Wolbachia bakterisi bulaştırılmış sivrisinekler, doğaya bırakılacak.
Peşmerge ve uluslararası koalisyon güçlerinin destek verdiği operasyonda, Irak ordusu Musul'a 3 km kadar yaklaştı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) düzenlenen Suriye'ye insani yardım ulaştırılması konulu toplantı, Rusya ile bazı ülke temsilcilerinin atışmalarına sahne oldu.
Suriye ordusunun Türkiye destekli grupları vurmasını değerlendiren Suriye uzmanı gazeteci Hasan Sivri, gelişmelerin Şam'ın El Bab'a operasyonunun habercisi olduğunu söyledi. Sivri'ye göre,
3 Savunma Bakanı, Musul ve Rakka'nın DAEŞ'ten kurtarıldıktan sonra yönetiminlerin yerel halk tarafından üstlenilmesininde mutabık kaldı.
Rusya, termonükleer füzesi "Satan 2"nin fotoğraflarını ilk kez paylaştı.
FETÖ Darbe Girişimini Araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugünkü oturumuna HDPliler ile AK Partililer arasında Gültan Kışanak gerilimi ile başladı.
Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun karşısına çıkacak olan Alexander Dugin, ifade öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ünlü araştırmacı, yazar, mimar ve gazetecilerden oluşan jüri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı'nı birinci seçti.
Özbekistan'ın nüfusunun 1 Ekim itibarıyla 31 milyon 977 bine ulaştığı bildirildi.
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas Türkiye ve Katar ziyaretlerine başladı. Filistinli kaynaklara göre, bu ziyaretlerin ana hedefi Hamas ile Fetih'i yakınlaştırmak.
15 Temmuz'daki darbe girişimine dair İstanbul'daki ilk dava kabul edildi. 21 polisin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.