Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, "tarihi bir başarı" olarak nitelediği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)-İsrail normalleşme anlaşmasından dolayı BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'i
"Sabah kalktığımda ilk iş bir sade kahve içmek. Yoksa aklım başıma gelmiyor."
Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine halel getiren hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini bildirdi.
Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipi, ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 21 milyon 72 bini aştı.
İsrail Adalet Bakanlığının, Filistinlilere yönelik şiddet ve gaspla suçlanan 5 sınır polisi hakkında hazırlanan iddianameyi mahkemeye sunduğu belirtildi.
Duygunun terk edilmesi, modern kişinin en temel duygusal gerçekliği olarak tarif edilen, derin bir içsel “küntlük ve ölüm hali”ne yol açar. Varoluşsal sorunlar ve “ruh ölümü” b�
İstiklâl Harbi'nin "millî"liği ağırlıklı olarak "Müslümanlar"a atıfta bulunan ve dar ölçekli bir "İttihad-ı İslâm" tasavvurunu yansıtan bir kavramsallaştırmayı dile getirmiştir.
Tarihte bugün yaşanan olaylar arasında; Mısır'da Rabia meydanında yaşanan katliam, II. Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlaması, Panama Kanalının açılması, Pakistan’ın kurulması, AK
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, "Mısır'da, askeri darbeden bu yana büyük bir trajedi ve Mısırlıların Firavun döneminde bile görmediği bir zulüm yaşanıyor."
Fransa'nın güneyindeki Lyon kentinde "Essalam" adlı camiye kundaklama girişimde bulunuldu.
Filistin İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Davud Şihab, "Gazze'nin hukukuna işgalci İsrail'in saldırmaya devam ettiği ve ablukayı hafifletmediği sürece Filistin halkının balon gibi a
Belarus'ta tartışmalı seçimlerin ardından başlayan gösteriler bir süre daha sürecek olsa da öyle görünüyor ki Lukaşenko görevine devam edecek. Fakat iktidarda eskisine göre güç kaybe
Somali'deki Aşağı Şebelle bölgesinde, toplu taşıma aracına yönelik bombalı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Mısır'da Müslüman Kardeşler teşkilatının (İhvan) üst düzey isimlerinden İsam Aryan'ın, darbeci Sisi rejiminin tuttuğu cezaevinde hayatını kaybettiği bildirildi.