Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’ın Gazze’deki ateşkes teklifini ‘tek taraflı’ olarak niteledi ve Filistinli grupların muhatap alınmadığını söyledi. “Kimden geldiği önem
Mısır'da 3 Temmuz'daki darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminin Başbakanı Hişam Kandil serbest bırakıldı.
Suriye lideri Beşar Esad bugün yemin ederek üçüncü dönem görevine resmen başlayacak.
Irak'ta IŞİD krizinin tırmandığı ve bölünmenin tartışıldığı bir dönemde Kürt lider Mesud Barzani Ankara'da. Gündemde IŞİD, Irak’taki gelişmeler, Kerkük’ün durumu var. Enerji Ba
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 günlük Latin Amerika turuna Küba'dan başladı. Putin, Küba'nın Sovyetler Birliği döneminden kalan milyarlarca euroluk borcunu sildi.
13 yıl sonra Özbekistan’ı ziyaret eden ilk Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu; "Müjdeyi verelim. Şimdi durağan dönem bitti" açıklamasını yaptı.
Avrupa’yla ilişkilerinde sancılı bir dönemden geçen Rusya Federasyonu, tarihinde ilk defa devletlerarası bir davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde mahkum oldu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa’da son yılların en önemli toplumsal tartışmalarından olan peçeli çarşaf konusunda tarihî bir karara imza attı.
Uluslararası enerji uzmanı Dr. Sohbet Karbuz, Kürtlerin petrol ihracatına başlayıp, paranın Halkbank’a yatmasıyla kendi geleceklerini kendilerinin belirlediğini söyledi. Karbuz’a göre pet
Alternatif enerji kaynakları arayışında, yakıt hücrelerinden enerji üretimi dikkat çekiyor. Özellikle otomototiv ve ısıtma sistemleri sanayisi yakıt hücrelerinden enerji üretimine yönel
Davutoğlu “İslam dünyası ve bölge zor bir dönemden geçiyor, herkesin çok sorumlu hareket etmesi gerekiyor” dedi. Irak’ta kapsayıcı bir hükümet kurulması gerektiğini söyledi.
SIPRI’nin nükleer silahlarla ilgili son raporuna göre soğuk savaş döneminde 60 bin olan nükleer silahlar 16 bine düştü. Uzmanlar bu rakamın bile çok fazla olduğu görüşünde.
Mübarek döneminin öncü muhalif isimlerinden olan Alaa Abdülfettah, protesto kanununu çiğnediği gerekçesiyle hapse mahkum oldu
Türkiye ve İran; Suriye, Irak, Mısır gibi önemli bölgesel ve uluslararası konularda görüş ayrılıkları yaşamalarına rağmen başta ticaret ve enerji olmak üzere birçok alanda attıklar
Pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile masadaki önemli başlıklardan biri doğalgaz anlaşması. İki ülke arasında hem pahalılığından dolayı uluslarara