Mardin Artuklu Üniversitesinde son teknolojik sistemle donatılan kütüphanede, Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Farsça 100 binden fazla kitap bulunuyor.
CHP'li Beşiktaş Belediyesi, Mevlana'yı anmak için düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğiyle, Hristiyan bayramı olan Noel etkinliğini bir arada düzenleme kararı aldı. Karar büyük tepki çekti.
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararına dair, "ABD, bu adaletsiz ve tehlikeli kararından vazgeçmeli." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Akif Beki, gazeteci Ruşen Çakır'ın programında 28 Şubat'ta kendisini bugünden daha özgür ifade ettiğini s�
Kırgızistan, Orta Asya'da ateistlere karşı ciddi ihlaller bulunmayan tek ülke
25'e yakın İsrail askerinin gözaltına aldığı 14 yaşındaki Fevzi El-Cunidi'nin nerede tutulduğu belli oldu.
İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa surlarının yanında yer alan tarihi Müslüman Bab el-Rahme kabristanlığına baskın düzenleyerek iki Filistinli genci
Mısır'da Filistin'e destek yürüyüşüne çıkan bir göstericinin pankartında yazılan yazı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, "Bizde Mevlana ismi bilen çok ama anlayan yok. Mevlana kebapçısı var, Mevlana tüpçüsü var ama Mevlan
Koleranın ortaya çıktığı 27 Nisan'dan bu yana salgın nedeniyle 2 bin 219 kişinin hayatını kaybettiğini Yemen'de, bu kez de 32 kişinin difteri salgını nedeniyle hayatını kaybettiği bel
Rusya'nın İnguşetya bölgesinde yaşayan Dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Appaz Iliyev aynı zamanda bir Müslüman.
ISS uzay istasyonu güvertesinde bulunan bir NASA astronotu, patlayan yıldıza dönüşen bir meteorun görüntüsünü yakaladı.
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsraillilere, Kudüs'ü başkenti olarak tanıyan kararı protesto eden Filistinlileri boykot etme çağrısında bulundu.
Sivil toplum kuruluşu RISDA'nın Başkanı Nuruzzaman, Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplarla ilgili, "Başlıca sorunlardan biri, ailesi Arakan'da Myanmar ordusu ya da fanatik
Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki müftülüğe bağlı yatılı olmayan Kuran kursunda 1 Aralık 2015 günü meydana gelen ve kurs binasında yatılı kalan 6 çocuğun ya