Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Bartık, Irak’ta gerginliğin başladığı günlerde taşımada küçük sorunlar yaşandığını ancak ülkeye ihracatın devam ettiğini, şu anda bir sorun olm
97 kişiyi taşıyan tekne, Malezya’da battı. Hâlâ ulaşılamayan 66 kişinin boğulmuş olmasından endişeleniliyor.
Irak Başbakanı Nuri Maliki, Musul kentinin IŞİD kontrolüne girmesi nedeniyle orduda görev yapan dört komutanı ‘görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmedikleri’ gerekçesiyle görevd
Bankalar 12 ay süresince işlem yapılmayan kredi kartları ve mevduat hesaplarından ücret almayacak. Tüketicilere hesapları hakkında bilgi vermek için ortak bilgi sistemi kurulacak.
Son 5 yılda tüketimin ciddi şekilde arttığı nargileye karşı Sağlık Bakanlığı savaş açtı. İlk etapta yalnızca nargile satışı yapılan kafelerin kapatılması gündeme geldi.
Ankara, IŞİD’in Irak’ta ilerleyişiyle başlayan kaostan çıkış için formül arayışını sürdürüyor. IŞİD’in elindeki 80 Türk rehineyle ilgili henüz olumlu bir sonuç alınamaması i
Alman haber dergisi Focus’a göre, Irak ve Suriye’deki Alman İslamcıların sayısı giderek artıyor. Federal Başsavcılık ise militan toplayan örgütün izine ulaştı.
Afganistan’da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda meydana gelen şiddet olaylarında yaklaşık 250 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında gece gerginlik yaşandı.
Mısır’ın başkenti Kahire’deki gösterilerin merkezi olan Tahrir Meydanı’nda kadınların taciz edilmesi protesto edildi. 13 kişi de kadınlara saldırı suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.
1916 yılında İngiltere ile Fransa’nın cetvelle çizdiği sınırlar, IŞİD’in Suriye ve Irak’ın Sünni bölgelerinde ele geçirdiği yerlerle yeniden gündeme taşındı. Sykes-Picot Anlaşma
Tayland Ordusu yasa dışı çalışan göçmenleri sınır dışı etmeye başladı.
Kırgızistan’da cezaevlerinde işkence iddiaları yaygın. Ülkenin 20 yıllık tarihinde açılan yüzlerce davaya karşın, bugüne kadar sadece 5 polis ceza aldı. 22 yaşındaki Şahida Amanbaye
Finans krizi sırasında riskleri göz ardı edip hatalı kredi notu dağıttıkları için şimşekleri üzerine çeken Amerikan derecelendirme şirketlerine rakip geliyor.
Emlak vergisi, su ve elektrik borçları da yeniden yapılandırılacak.