31 Mart yerel seçimleri Yunanistan'ın da gündemine oturdu. İzmir, Ankara ve İstanbul'u CHP'nin kazandığını yazan Yunan basını, 'Ayasoyfa'nın intikamı' başlığını attı. ABD, Fransa ve
AK Parti'nin itirazıyla Ankara'nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "S-400'ler bitmiş bir anlaşmadır. ABD son bir Patriot önerisi yaptı ancak satış olacağının garantisi bulunmuyor" dedi, Türkiye'nin Batı ile Rusya
31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından itirazlar üzerine İstanbul'da 16 ilçede geçersiz oylar, Çatalca'da ise tüm oylar yeniden sayılıyor.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçim gecesi yaptığı "Cumhurbaşkanının istifası dışında görülen bir çözüm yok" açıklamasının birçok internet sitesine eksik ve yanl�
Sarıyer'de, geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Söz konusu sandıklarda yapılan ilk incelemelerde Binali Yıldırım lehine kullanılan 6 bin 351 oyun geçersiz kabul edilerek t
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un tercihini yaptığını, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesi gerektiğini söyledi.
Dünyanın en kısa fıkrası: Demokrasinin beşiği, monarşiyle yönetiliyor. Nasıl? Böyle bakınca yeterince komik değil biliyorum, devamı var; ‘Ama Kraliyet, İngiltere’de sembolik’ diye
İlk Sherlock Holmes öyküsü 1887 yılında yayımlandığında, toplum tam da onun gibi bir karaktere ihtiyaç duyuyordu. Zira Avrupa ülkelerinin hemen hepsinde ses getirmeye başlamış bir kadı
CHP, 13 ilçede ilçe seçim kurullarının verdiği oy sayım kararlarının kaldırılması için İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurdu.
Fatih Portakal, AKP'nin CHP'ye kaybettiği İstanbul ve Ankara'da il başkanlarını süreç bittikten sonra görevden alacağını daha sonra ise kabine değişikliği olacağını söyledi.
Yerel seçimler sonrası oluşan tabloyu DW Türkçe için değerlendiren Murat Yetkin, ekonomik sorunların yanı sıra Erdoğan’ın muhalefetin üzerine sertlikle gitmesinin de sonuç üzerinde et
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul başta olmak üzere birçok il ve ilçede yeniden yapılan geçersiz oyların yeniden sayılması işlemiyle ilgili açıklama yaptı.
Bazen uzun cümleler kurmak yerine sadece olayların tarih, akış, süreç ve dizilimine bakmak yeterlidir. 2019’un üç ayının kronolojisi bize tam da bunu söylüyor.
Kilis‘in Güvendik köyünde muhtarlık yapan, “Türkiye’nin en yaşlı muhtarı” unvanına sahip 93 yaşındaki Ali Hamurlu yeniden seçildi.