Ukraynada Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Donetsk yakınlarındaki bir demiryolu köprüsünü, üzerinden yük treni geçerken patlattı. Olayda ölen ya da yaralanan yok.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeriada kaçırıldıktan sonra ölü bulunan Muhammed Ebu Hudayrın babasını aradı. Netanyahu Muhammedin babasına oğlunun faillerinin yargıl
Nijerya ordusunun bir askeri üsse saldırı girişiminde bulunan Boko Haram militanlarına ateş açtığı bildirildi. Çatışmada en az 59 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Ülkenin güneyinde doğa ve sahil turizmiyle ünlü Lamu Adası ve Tana Nehri bölgesindeki silahlı saldırılarda en az 29 kişi öldü. Saldırıları Eş Şebab örgütü üstlendi.
Suriye ordusunun Halepe yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Muhalifler yardım gelmemesi durumunda kentin rejimin eline geçebileceği uyarısında bulundu.
Türkiyede 1990lı yıllarda dört bine yakın köy boşaltıldı, iki milyonu aşkın kişi göç etmek zorunda kaldı. Son yıllarda geri dönüşler hızlandı ancak halen istenilen düzeyde de
Kırımdaki Rusya denetimindeki yönetim, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rıfat Çubarova, Kırım ve Rusya Federasyonu topraklarına giriş yasağı koydu. Kırım Tatarlarının lideri
Dünyada 17 ayrı bölgede yaklaşık 120 bin barışgücü personeli görev yapıyor.
Mısır mahkemesi, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bediiyi, geçtiğimiz yıl darbe sonrasındaki protesto gösterileriyle ilgili yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkum etti.
Ekonomik çöküşün önüne geçemeyen Sisi yönetiminin akaryakıtta devlet desteğini kaldırma kararıyla, fiyatlara yüzde 78e varan zamlar geldi. Ülkede elektrik fiyatlarında da artış sü
Maliki, kurulacak hükümette başbakanlık adaylığından çekilmeyeceğini söyledi.
Avrupayla ilişkilerinde sancılı bir dönemden geçen Rusya Federasyonu, tarihinde ilk defa devletlerarası bir davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde mahkum oldu.
İlk kez Kırım dışında toplanacak olan Kırım Tatar Milli Meclisi, milli özerklik ve kendi kaderini tayin hakkı kavramlarını tartışacak.
Uluslararası Af Örgütü, 3 Temmuz 2013te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursinin darbe ile görevinden uzaklaştırılmasından bu yana 16 binden fazla kişinin tutuklandığını belirterek Mısır�
Radikal Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin yaşamını uzun zamandır zorlaştırıyor. Son yıllarda İsrailli güvenlik güçlerini de hedef alan şiddet eylemleri, ülkede büyük bir tehdit ya