Türkiye’nin ikinci büyük ihracat pazarı Irak’ın güneyine yollar kapandı. Birçok firma planlarını askıya aldı. Bu yıl ihracat odaklı büyüme hedefleyen Türkiye için Irak’taki sorunl
Afganistan’da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda meydana gelen şiddet olaylarında yaklaşık 250 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
IŞİD Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u ele geçirdi. Suriye’de ise petrol zengini Rakka’yı elinde tutuyor. Türkiye sınırındaki Karkamış Sınır Kapısı da IŞİD’in kontrolünde.
AGİT, Ukrayna’nın doğusunda ikinci bir gözlemci ekibiyle daha iletişimin kesildiğini bildirdi.
Mavi Marmara davasında bugün altıncı duruşma görülüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail ile anlaşma sağlansa dahi davalardan asla vazgeçilmeyeceğini söy
Türkiye gündemi yayıncılık sektörünü farklı şekilde etkiliyor. Raflarda yerini alan kitapların büyük kısmı ya gündeme dair ya da gündemden yola çıkarak hazırlanmış. Ortam çok sa
Maden faciası, Rum basınında geniş yer buldu. Politis gazetesi, birinci sayfasında Türkçe "Acınızı Paylaşıyoruz" başlığını kullandı.
Moskova, Berlin’in Ukrayna krizinin çözümü için ikinci bir Cenevre konferansı toplanması yönündeki önerisini reddetti.
Lübnan parlamentosu, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için cumhurbaşkanını ikinci oturumda da seçemedi. Parlamento 7 Mayıs’ta cumhurbaşkanını seçmek için tekrar toplanacak.
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen saldırıda en az 24 kişi hayatını kaybetti. Kalabalık bir pazar yerinde patlayan bomba çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden oldu.
Beyoğlu Batı kültürünün kullanıma geçtiği, Osmanlı toplumunun sosyal ve kültürel hayata birinci elden giren kapısıydı.
Türkiye’nin AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu göreve getirildiği Aralık 2013’ten bu yana bu hafta ikinci kez Strasbourg’da Avrupa Konseyi’ni ziyaret ediyor.
KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Talat, Rum milliyetçilerinin kendisine yaptığı saldırının Rum Yönetimi içindeki paralel yapıyı ortaya çıkardığını söyledi. Al Jazeera'ye konuşan Tala
Bugün Mayın Bilinci Geliştirme Günü. 2014'e kadar mayınlarını temizlemeyi taahhüt eden Türkiye'de, 1 milyon 3 bin 944 mayın hala toprağa gömülü. Türkiye, 8 yıllık ek süre talep eder
AK Parti’nin yerel seçimlerde yine birinci parti olmasının ardından parti taraftarları Gülen Cemaat’ine yakın Zaman gazetesinin önünde kutlama yaptı, cemaati protesto etti.