Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türk askerinin IŞİD kontrolündeki Musul kenti yakınlarında konuşlandırılmasının "Uluslararası hukukun ve normların ihlali" olduğunu öne sürdü. Ankara'
ABD’nin Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunu kaldırdığı yönündeki haberler, Washington Yönetimi tarafından yalanlandı. Ancak yönetimin Amerikan Kongresi’ne bu konuda 120 gün içinde bi
Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı Zübeyir İkbal, Rusya'nın ortaya attığı 'Türkiye IŞİD petrolünü satın alıyor' iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türk akımı projesinin Rusya tarafından değil, Türkiye tarafından durdurulduğunu söyledi. Rusya'nın Türk gıda mallarını almamasıyla ilgili olarak ise "Türkiye s
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik Ruslarla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu gerginliği en kısa sürede gideririz. Rusya sadece dostumuz değil, aynı zamanda t
Rusya'nın son bir hafta içinde 5 Türk bayraklı gemiyi Novorossisk limanında alıkoyması üzerine 4 Rus gemisi Samsun limanında alıkonuldu.
ABD Savunma Bakanlığı, Türk askerinin nöbet değişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'bu bir koalisyon aktivitesi değil, Türkiye bu konuda bizi bilgilendirdi' dedi.
Türkiye enerjide Rusya’ya bağımlılığını azaltmak için mevcut LNG ve doğalgaz depolama tesislerinin kapasitesini artırırken yeni yatırımlar da yapıyor. Özel sektör önümüzdeki yıl
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi 12 bakan, petrol üretim düzeyi ile ilgili bir araya geldiği toplantıda karar alamadı.
Moskova yönetimi, Su-24 uçağının düşürülmesinden sonra da Soğuk Savaş döneminin propaganda aracı 'Pravda haberciliğini' kullanıyor.
Mısır’daki İhvan teşkilatında 3 Temmuz 2013'te yaşanan darbenin ardından yeni bir yol haritası çizilmesi gündeme geldi.
Rusya 1 Ocaktan itibaren Türkiye vatandaşları için yeniden vize rejimine geçmeye hazırlanırken, Türkiye bu uygulamayı değiştirmeyecek.
Gürcistan Cumhurbaşkanı Georgiy Margvelaşvili, eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin vatandaşlıktan çıkarılması için karar imzaladı.
İsrail güçlerinin saldırılarında ekim ayının başından bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 114'e yükseldiği bildirildi.
Uçak krizi ve Rusya'nın doğalgazı kesme ihtimali Türkiye'de yeraltı depolarında kaç günlük gazın kaldığı merak konusu oldu...