Üst düzey Türk yetkililer sınırın Suriye tarafında iki kamp yeri belirlendiği bu yerlerde de 80 bin kişiyi ağırlayacaklarını söyledi.
Esad rejiminin 2011'den bu yana bombaladığı Halep'teki siviller 4.5 yıl sonra yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar.
Rejim güçlerinin kuşatmasındaki doğu Halep'ten çıkarak İdlib'e varan Halepliler, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
Pendik Kurtköy Anadolu Lisesi'nde kavga ihbarına giden polis ekipleri, ellerinde Türk bayrakları bulunan öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'teki tahliye süreciyle ilgili açıklamalarda bulunduç Çavuşoğlu, "Doğu Halep'ten yola çıkan 5 konvoyla birlikte 7 binin üzerinde sivili tahli
Suriye'de rejim güçlerinin kuşatmasındaki doğu Halep'ten çıkan 3 konvoy daha Türkiye sınırındaki İdlib'e ulaştı
Halep'teki katliamların sorumlusu Esed, yaşananları İsa peygamberin gelmesiyle başlayan sürece benzetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep'te sivillerin tahliyesine dair ABD Başkanı Obama ile görüştü. Ankara, "Obama, 'Türkiye'nin çabalarını takdirle karşılıyoruz' dedi" açıklamasını yaparke
''Size ne oldu da Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!' diyen çaresiz erkekler, kadınlar
ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump, “ABD’nin diğer ülkelere müdahale etmek yerine, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadeleye odaklanması gerektiğini” söyledi.
Esad rejiminin büyük oranda kontrolü sağladığı Halep'te, kentin doğusundaki sivil ve muhaliflerin tahliyesi sürerken; BM'nin 'Suriye' komisyonuna şok bir belge ulaştı.
Yaklaşık beş yıldır Halep
İran komutasındaki Şii milisler ile rejim kuşatmasındaki Doğu Halep'ten yola çıkan ilk tahliye konvoyundaki sivil yaralılardan bazıları Hatay'da tedavi altına alındı. Yaralıların anlat
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor musunuz?” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı yüzde 72 oldu.
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, dünkü yazısında, eski başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na “Halep de gitti… Mutlu musun?” diye sormuş. Ne demek şimdi bu?