Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Sadece Allah ve Recep Tayyip Erdoğanlı Türkiye yanımızdaydı'

Rejim güçlerinin kuşatmasındaki doğu Halep'ten çıkarak İdlib'e varan Halepliler, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.



İran komutasındaki Şii milisler ile rejim kuşatmasındaki doğu Halep'ten çıkarak muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e ulaşan Halepliler, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

 Ä°dlib'e getirilen bin 150 Halepliden Ali Salim, önce Allah'a, sonra da Türkiye'ye ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a teÅŸekkür ettiÄŸini dile getirdi.

 Türkiye'nin özgür Suriye halkıyla dayanışma içerisindeki tek ülke olduÄŸunu belirten Salim, mücadelelerinde çoÄŸu ülke tarafından yalnız bırakıldıklarını ve ihanete uÄŸradıklarını söyledi.

"SADECE ALLAH VE RECEP TAYYÄ°P ERDOÄžANLI TÃœRKÄ°YE YANIMIZDAYDI"

 Salim, "Araplar liderler bizleri ölüme terk etti, kendi koltukları için bizleri sattı. Ä°nÅŸallah yeniden döneceÄŸiz, çıktığımız için üzgün deÄŸiliz, çünkü hayat kazanmak ve kaybetmekten ibarettir. Tekrar geri döneceÄŸiz. Bütün dünya Halep'e karşı savaÅŸ ilan etmede birleÅŸti. Amerika bile gizlice savaÅŸtı. Kimse bizimle olmadı, sadece Allah ve Recep Tayyip ErdoÄŸanlı Türkiye yanımızdaydı." ifadelerini kullandı.

"ARAP LİDERLERİNE DE BİR ŞEY DEMEK İSTERİM, ÇOCUKLARIMIZ KESİLDİ, ÖLDÜRÜLDÜ"

 Konvoyla Ä°dlib'e ulaÅŸan engelli Ahmed Salih de, Haleplilerin güvenli tahliyesinde büyük rol oynayan Türkiye'ye teÅŸekkür etti.

 "Buradan sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’a teÅŸekkürlerimi iletmek istiyorum, baÅŸkanım biz saÄŸ salim vardık. Ve ayrıca sayın Hacı Ebu Furkan ve Hacı Ebu Hakan'a da teÅŸekkürlerimi iletiyorum." sözlerine yer veren Ahmed Salih, Arap ülkelerinin liderlerine de şöyle seslendi:

 

"Arap liderlerine de bir şey demek isterim, çocuklarımız kesildi, öldürüldü. Kadınlarımız gözyaşları içerisinde, evlerimiz yerle bir oldu. Onlara bizlerin başına gelenin kimsenin başına gelmediğini hatırlatmak isterim."

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.