Ermenistan'a gitmeden önce 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanan Rusya Devlet Başkanı Putin, Erivan'da aynı ifadeyi kullanmadı.
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının soruşturması kapsamında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasının sekizinci oturumu, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Ço
Mustafa İslamoğlu, 1914-15 olayları üzerinden siyasetin, Müslüman-Ermeni ilişkilerini rehin aldığını ve zehirlediğini, daha fazla zehirlemesini önlemek gerektiğini söyledi.
Ermeni tehcirinin 100. yılında Cumhuriyet gazetesi Ermenice manşetle çıktı.
ABD'de 150'ye yakın Türk-Amerikan toplum kuruluşunu bir araya getiren Yönlendirme Komitesi, 1915 olaylarına ilişkin Washington Post gazetesine tam sayfa ilan verdi.
Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin ülkenin kuzeybatısında ve Esed'in kalesi olarak nitelenen Lazkiye'nin çeversindeki ilerleyişleri sürüyor.
Göktürk-1 Keşif ve Gözetleme Uydusu'nun uğurlama töreni Fransa'nın Cannes şehrinde yapıldı. İsrail 'Ofek 10' isimli bir uydu fırlatmış ve özellikle Türkiye başta olmak üzere Ortadoğ
Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 1915 olaylarıyla ilgili bugün düzenlenmesi planlanan anma törenlerine Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir P
ABD Başkanı Obama, 1915 yılı olaylarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı ve Ermenice 'Büyük Felaket” anlamına gelen 'Meds Yeghern' ifadesini kullandı.
Wall Street Journal'e göre NATO Türkiye'nin bağımsız hareket etmesinden rahatsız...
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada 'Soykırım' ifadesini kullanırken Osmanlı'yla ilgili ilginç sözler sarf etti...
İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine iki hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, Gazze’den atılan roketlere karşılık verildiğini duyurdu.
New York Times, barış ve uzlaşma çağrısında bulunan reklamı sansürledi.
Almanya’nın Münih kentindeki Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013'te başlayan NSU terör örgütü davasının 200. duruşması bugün yapılıyor.
Avusturya Parlamentosu’nun 1915 olayları konusundaki deklarasyonu nedeniyle Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş geri çekildi. Türkiye'nin, çeşitli nedenlerle daha önce büyükelçi görevlend