Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge illerinde yürütülen terörle mücadele ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında hazırlanan eylem planıyla ilgili
ABD’deki düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü uzmanı Williams Galston, Suriyeli sığınmacaılar konusunda güvenli bölgenin kurulması gerektiğini söyledi.
İran, diplomatik ilişkilerin kesildiği Suudi Arabistan'ın 'Suriye'ye kara birliği göndermeye hazırız' açıklamasına ABD'den gelen desteğe sert çıktı. Destek açıklamasının ABD'nin ba�
Türkiye sınırına kaçan binlerce Suriyeli için Türkiye sınırına yakın bölgelere Türkiye Cumhuriyeti tarafından çadır kentler kuruluyor.
Rus ordusunun Güney Askeri Bölgesi'nde "ani tatbikata" başladığı bildirildi.
İslam Ordusuna bağlı birlikler başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Merc beldesi yakınlarında kurduğu pusuda 50 rejim askerini öldürdü.
Kanaat önderleri, STK temsilcileri, aşiret reisleri, din adamları ve eski siyasetçiler, bölgedeki meseleler için kafa yoracak.
Rusya ve Esed rejimi saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere gelen on binlerce Suriyeli, soğuk havada kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Suriyeliler bölgeye kurula
Geçtiğimiz yüzyılın çözümlenmeyen sorunları, bir türlü selamete kavuşturulamayan iç çatışmalar, bitmek tükenmek bilmeyen ihtilaflar ve kavgalar, 100 yıl sonra Ortadoğu’yu sarsmayı
Enerjide Türkiye'yi bölgesel merkez yapacak projelerden Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) 1 milyar avroluk finansman desteği geldi.
Türk iş dünyası, İsrail'in ablukada tutuğu için büyük bir yıkıntı altında yaşamın sürdüğü Gazze'yi yeniden inşa etmek için harekete geçti. Bir heyet bölgeye gitti.
“Yahudi Kudüs’ü Kurtarma” örgütü Doğu Kudüs’e bağlı 28 köyü Kudüs’ten koparmak için bu köylerin bulunduğu bölgelere ayırım duvarı inşa edilmesini istedi.
Haftalık Economist dergisinin Türkiye özel ekinde, Soğuk Savaş'tan bu yana Türk dış politikasının incelendiği bir makale de yer alıyor. Makaleye göre Türkiye bölgede çok toy ve inatç�
Suriye'nin Lazkiye kırsalında Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalarda esir alınan rejim askeri R.Y, kentin sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri bulunduğunu söyledi.
Cizre'de bir evin bodrum katında bulunan yaralıların tahliyesi için bölgeye sevk edilen ambulansların bulunduğu yöne PKK mensuplarınca ateş açıldığı iddia edildi.