“Bağımsızlık referandumu savaş sebebi”gibi bir yaklaşımı, MHP ile kritik işbirliği gerçeğine rağmen, Başbakan Yıldırım'ın “Olur mu öyle şey!” şeklinde cevaplandırması, Bahç
‘Alevîlik’ tarihî terim olarak, ‘Hz. Ali’yi sevme’nin çok ötesinde elbette. Çünkü, Hz. Ali’ye-İslam tarihinde Benî Umeyye sultanları ve kapıkulu ulemâsı ve de onların etkisinde ka
Körfez’de yıllardır dile getirilen “Halicuna vahid” (Körfezimiz bir) sloganının içi ne kadar boşsa KİK’in içi de o kadar boş. Varlığıyla yokluğu arasında pek bir fark yok.
"İran’ın eski dışişleri bakanı İbrahim Yezdi, kanser tedavisi gördüğü İzmir’de 86 yaşında öldü" Gündemin karmaşasında kısa ve soğuk cümlelerle önümüzden geçen bu haber dikk
Kerkük Vilayet Meclisi, başta Türkiye ve bölge ülkeleri olmak üzere dünyanın karşı çıktığı IKBY’nin bağımsızlık referandumuna katılma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı, al�
ByLock çözülünce yeni yapılanmaları için COCO adlı programı kullanan FET֒cülerin yaşadığı panik ortaya kondu. Üst düzey örgüt mensuplarının, MİT’in çalışmalarından dolayı
ABD Başkanı Trump, Harvey kasırgasının etkili olduğu Teksas eyaletini ziyaret ederek, "Bu kasırga destansı bir kasırgaydı." dedi.
Amerikalı finans kuruluşu Morgan Stanley, Teksas eyaletinde etkili olan kasırganın ülke ekonomisine maliyetinin 30 ila 40 milyar dolar olacağı tahmininde bulundu.
Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu üzerinden Kafkaslar'a bağlayacak ve tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak olan yapımı süren Ovit Tüneli'nde sona yaklaşıldı.
FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın, 4'üncü duruşmasına 6 Eylül'e kadar ara verildi.
Macron'un, bölge turunda İsrail ve Filistin'in yanı sıra Lübnan ve Ürdün'ü de ziyaret edeceğini bildirdi.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük İl Meclisi'nin 'tek taraflı' referandum kararını kabul etmediklerini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore’nin 3 füze fırlatmasını provokatif bir eylem olarak niteleyerek, “Müttefiklerimizle birlikte barışçıl baskı kampanyamıza devam edeceğiz
NATO kuvvetlerine ait uçakların "yanlışlıkla" sivilleri vurduğu bildirildi. Operasyonda 13 sivilin öldüğü, 7 sivilin de yaralandığı duyuruldu.
Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Novanto, "Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti durdurun. Daha fazla kan ve gözyaşı istemiyoruz." dedi.