Sivil iradeye karşı ayaklanma başlatan TSK içerisindeki bir grubun darbe girişimi halk ve emniyet güçleri ile asker tarafından engellendi. Fakat teyakkuzda kalınmasına dair haberler gelmeye
Sabah saatlerinden itibaren darbe planının tüm hatlarıyla günyüzüne çıkmasıyla birlikte gözaltılar da başladı. Darbe girişimine katılan 2 bin 839'dan fazla asker gözaltına alındı.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta 37 asker yer aldı.
Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın görevinden alındığını açıkladı.
Darbe kalkışması ile ilgili olarak bazı Danıştay üyeleri gözaltına alındı
Askeri darbe girişimiyle ilgili, Diyarbakır 8'inci Jet Ana Üs Komutanlığında görevli aralarında 2 general ile askeri savcı ve hakimlerin de bulunduğu 100'e yakın askeri personel gözaltına
HSYK 2. Dairesi, 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurulun olağanüstü toplantısının saat 15.00'e alındığını bildirdi.
Darbe girişimiyle ilgili olarak 2. Ordu Komutanlığında düzenlenen operasyonda 114 kişi gözaltına alındı.
Kırklareli'nde 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 130 kişi gözaltına alındı
Adalet Bakanlığı şu ana kadar 754 TSK Mensubu gözaltına alındığını duyururken, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada da jandarmada beşi general diğerleri albay 34 üst düzey s
Türk siyasi tarihinde ilk kez ülkenin kendi uçakları kendi meclisini bombaladı. Milletvekilleri sığınaklara indi, Meclis harabeye döndü.
Paralel cuntanın kalkışması püskürtüldü. Sakarya'da kalkışmaya katılan 91 asker gözaltına alındı.
Başbakan Yıldırım, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişiminin ardından düzenlenen operasyonda darbeci bir generalin öldürüldüğünü açıkladı.
Meclis, cunta tarafından bombalandı. CNN Türk'e giren cuntaya bağlı bir grup yayını kesti, çalışanları dışarı çıkardı. Çok sayıda vatandaş kanala destek için CNN Türk binasına g