Bir ilim adamı, hazırladığı gramer kitabının devrin hükümdarına takdim etmek üzere deniz yolculuğuna çıkar. Şark’ın dehası İbn Sina da o sırada tesadüfen aynı gemide bulunur. A
Edirne'de Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Fedakar ile Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan arasında bir öğrencinin notu nedeni
Tasavvuf bahsinde laf(z)ı uzattığımızda kelime enflasyonuna uğruyoruz; salt manayı esas aldığımızda ise, üzerinde uzlaşılmış yeni bir terminolojiye (ıstılaha) henüz yaslayamadığı
İstanbul’un sadece taşıt trafiği sorunu mu var? Ya da sadece yollar mı işgal altında? Kaldırımlar, yeşil alanlar, parklar da işgal altında değil mi?
Ahmet TaÅŸgetiren- Karar
İstanbul'un bazı ilçelerinde görev yapan bordo renkli taksi şoförleri, belde dışında taşımacılık yapmaları nedeniyle kesilen para cezalarına tepki gösterdi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu Odak Noktası'na konuk oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.
Gazeteci yazar Ali Bayramoğlu, bir TV programında yaptığı açıklamada derin HDP'nin Demirtaş'ı tasfiye ettiğini iddia etti.
Rusya hükümeti, ekonomik kalkınma hamlesi çerçevesinde yabancı iş adamlarına vize kolaylığı sağlayan bir taslak üzerinde çalışıyor.
Sudan'da artan ekmek fiyatlarını protesto etmek için başlayan gösterilerin Arap Baharı ekseninde tartışılması ülkenin iç ve dış dinamiklerini anlama noktasında yetersiz kalıyor.
Özbekistan-Kazakistan ilişkileri, bu iki halk ve devlet arasındaki çok yönlü müspet gelişmeler bölgedeki istikrar ve gelişim açısından kritik önem taşımaktadır.
NASA, yaklaşık bir ay önce gözlemledikleri göktaşının, komzik skalaya göre dünyanın oldukça yakınından geçeceğini söyledi.
İnsansız Hava Aracı (İHA) üreticisi ve geliştiricisi Baykar’ın Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna’nın Türkiye’den İHA alımı anlaşmasına ilişkin sosyal medya hesab�
Ticaret Bakanlığınca açıklanan Türkiye İsraf Araştırması'na göre, haftada ortalama 2 ekmek israf edilirken, vatandaşların cep telefonu değiştirme sıklığı ortalama 3,7 yıl oldu. Ara
İzmir'de iki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Rögarlar taştı, yollar ve alt geçitler su altında kaldı. Bu alanlarda uzun kuyruklar oluşturan araçlar yolda kald