Ankara-Moskova hattında gerilen ilişkiler, doğalgaz ihtiyacında Rusya’ya bağımlı olan Türkiye’nin alternatif arayışlarını hızlandırdı.
Türkiye doğalgaz arz kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla alternatif kaynaklara yöneliyor.
Guardian, Türkiye ve Rusya krizi için 'Rusya domates tehdidiyle siyasi başarısızlıklarını örtüyor' dedi...
Rusya lideri Vladimir Putin, Türkiye'nin Rus savaş uçağını "topraklarına petrol sevkiyatını korumak için" düşürdüğünü öne sürdü.
Amerika'da düzenlenen bir etkinliğe katılan Koray Çalışkan, Türkiye'nin darbeler döneminde daha iyi olduğunu ima etti.
IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, Rusya'yı yalanladı ve "Rusya'nın uydudan çektiği görüntüler, Kürdistan bölgesinden Türkiye'deki Ceyhan Limanı'na petrol taşıya
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov Belgrad'da buluştu. Lavrov, uçak krizinden sonraki ilk yüz yüze görüşmede "yeni bir şey duymadığını" söyledi. Çavuş
Rus enerji devi Gazprom , Türkiye`ye doğalgaz sevkiyatının istikrarlı sürdüğünü açıkladı.
RUSYA'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımları yatırımcıları kaçırdı. Rus uçağının düşürülmesinden bu güne Rusya borsası yüzde 9 değer kaybederken, Rus Rublesi ABD Doları karşıs
Amerikalı dergi Foreign Policy'nin düzenlediği en etkili 100 küresel düşünür arasına bu yıl Türkiye'den sadece Demirtaş girdi.
IKBY Hükümeti Sözcüsü Dizayi, Rusya Savunma Bakanlığı'nın DAEŞ petrolünün Zaho-Silopi hattından Türkiye'ye geçtiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Rus petrol şirketi Transneft Başkanı Nikolay Tokarev, boğazların Rus petrolü sevkiyatına kapatılması halinde Türkiye'nin yıllık kaybının 440 milyon doları bulacağını söyledi.
ABD’nin ardından Almanya da, Türkiye’nin IŞİD’le petrol ticareti yaptığına dair elinde bir kanıt bulunmadığını açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, krizi tırmandıran açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Putin, Türkiye'yi yeniden tehdit etti.