Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya'nın Suriye'deki üslerine düzenlenen saldırıların arkasındakileri biliyoruz. Bu saldırıların arkasında Türk devleti ve Türk ordusu yok.” dedi.
1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerin ardından milletvekili yeminini değiştirerek okuyan Zana'nın vekilliği devamsızlık nedeniyle düşürüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda Suriye konusunda görüştü. Erdoğan, Esed rejiminin İdlib'teki saldırılarının durdurulmasını istedi.
43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın gözaltına alınmak istenmesi sürecini hatırlatarak, 'Eğer MİT Müsteşarı tutuklansaydı arka
ABD, İran'ın Suriye'deki etkisini yok etmek amacıyla 'sert yaptırımlar' uygulayacağını duyurdu.
Hint makamlarının geçen hafta iptal ettiği füze siparişini Netanyahu'nun Yeni Delhi ziyareti öncesinde yeniden gözden geçirdiği ileri sürüldü
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib vilayetinde Rus askeri birimlerine yönelik saldırılarda kullanılan patlayıcıların Ukrayna'da ve diğer ülkelerde üretildiğini açıkladı.
Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi üyesi Kodmani, ABD'nin siyasi çözüm sürecine ABD'nin dahil olmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Kodmani "Süreç Rusya'ya bırakı
Suriye'de gerginliği azaltma bölgeleri Doğu Guta ve İdlib'deki ateşkesi ihlal eden rejim ve destekçilerinin son dönmede yoğunlaştırdığı saldırılarında 400 sivil hayatını kaybetti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi'de düzenlenmesi planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili hazırlıklarda önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek önemli açıklamalard
Suriye'de Rusya ve İran'ın desteği ile İdlib'in güneyinde ilerleyen rejim güçleri, bölgede tansiyonun yükselmesine neden olurken, yüz binlerce sivil göç etmek zorunda kaldı. İdlib'e bağ
Filistin yönetiminin, ABD'nin Filistin-İsrail barış sürecine temel olması için hazırladığı ve "yüzyılın anlaşması" olarak isimlendirdiği plandan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adalet Şurası'nda FETÖ'nün Mor Beyin tuzağına değindi.
Hama ve İdlib'e yönelik yoğun bombardıman yüzbinlerce Suriyeliyi yollara düşürdü. Esed ve Rus uçaklarının bölgedeki saldırıları sürerse Türkiye'ye doğru 2 milyonluk bir göç dalgas
Suriye’de katil Esed rejiminin en büyük destekçilerinden olan İran, bu kez halkın güven içinde yaşadığı İdlib’e saldırdı.