Sosyal paylaşım sitesi Facebook, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı dört milyar doları nakit olmak üzere 19 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.
Nijerya’nın kuzeydoğusunda bir köye baskın yapıldı. 106 kişi öldü. Şüpheler El Kaide bağlantılı Boko Haram örgütünün üzerinde yoğunlaşıyor.
Şii lider Mukteda Sadr’ın siyasetten çekileceğini açıklamasının ardından Irak parlamentosunda istifa eden milletvekili sayısı 19’a yükseldi.
Sina yarımadasında, İsrail sınırına doğru yol alan otobüsteki patlamada dört kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
Ülkenin kuzeydoğusundaki Cendube’de silahlı kişilerin güvenlik güçlerini hedef aldığı saldırılarda ikisi polis dört kişi öldü.
Başkent Tokyo ve ülkenin doğusundaki diğer kentleri felç eden kar 12 kişinin ölümüne neden oldu. Binlerce kişi elektriksiz kalırken hava ve kara trafiğinde aksamalar yaşandı.
Sünni yönetim karşıtı gösterilerin sürdüğü Bahreyn'de, Başkent Manama’nın yakınlarında Şiilerin yaşadığı Deyr köyünde polisleri hedef alan saldırıda bir polis öldü, biri de y
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), rejim güçlerinin varil bombalarıyla vurduğu Suriye’nin kuzey kenti Halep’in Hıraytan bölgesinden çekilmeden önce, aralarında aynı aileden 7 kişinin bulu
Rejim güçleri Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürtlerin de yaşadığı Haseke’de bir Arap bölgesini havan topuyla vurdu, muhalifler Giveran'da rejime bağlı birliklerle çatışıyor.
Gülen Cemaati’nin kişisel karizma ve otorite mezhebi olarak tanınan Şia’nın reflekslerine benzer refleksler sergilemeye başladığı, Gülen’in de bir icma mezhebi olan Sünnîliğin ön plan
Suriye ordusunun kuşatması altındaki Humus'tan tahliye edilen 295 kişi rejim tarafından sorgulanıyor. BM, tarafların üç gün daha çatışmama konusunda uzlaştıklarını duyurdu.
Ülkenin doğusundaki Um Bevaki kentinde askeri uçağın düşmesi sonucu 77 kişi öldü. Kazada bir kişi kurtulabildi.
İran Cumhurbaşkanı, ülkesinin nükleer müzakerelerde kapsamlı ve kesin bir çözümü hedefleyen görüşmeler konusunda ciddi olduğunu açıklarken Tahran iki yeni füzeyi test etti.
Suriye son dönemde muhalif gruplara karşı savaşan Irak Şam İslam Devleti üç gündür devam eden çatışmaların sonucunda ülkenin doğusundaki Deyr Ez Zor kentinden çekildi.
Suriye’nin kimyasal silahları yeniden tartışma konusu. ABD kimyasal silahlarını teslim etme konusunda Şam üzerindeki baskıyı artırıyor. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ise sab