Somada 301 kişinin öldüğü maden faciasında yakınlarını kaybedenlere aylık bağlandı. Madenin diğer işçilerine de üç ay maaş ödenecek.
Soma faciasıyla ilgili 9 kişi daha tutuklama istemiyle adliyeye sevkedildi.
Sırbistan ve Bosna Hersekte meydana gelen sellerde en az 44 kişi hayatını kaybetti. Bölgede son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı belirtiliyor.
Kuzey Korenin başkent Pyognyangda 23 katlı bir binanın çöktüğü, olaydan 5 gün sonra hükümet tarafından yapılan resmi açıklamayla duyuruldu.
Kuala Lumpur-Pekin seferi yaptığı sırada Güney Çin Denizi üzerindeyken taşıdığı 239 kişiyle birlikte kayıplara karışan Malezya Havayolları uçağı hakkındaki komplo teorilerine bir
atar Türkleri Kırımdan sürülüşlerini 70. yılında anıyor. Rus işgal güçlerinin tacizleri altında Kırımda da tören yapıldı. AB yetkilileri ise Kievdeki anmalara katılarak Tatar
Çin polisi, Nisan ayında Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıyı Doğu Türkistan İslami Hareketinin yaptığını iddia etti. Çin yönetimi Müslüma
Kaçırdığı 200den fazla kız öğrenciyi hâlâ elinde tutan Boko Haram örgütüne karşı Batı Afrika liderleri birleşti. Bu arada Boko Haram Kamerunda Çinli işçilere saldırdı.
Gazzedeki Hamas Yönetimi Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ve Fetih hareketleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilere toplamda 60 milyon dolar tazminat ö
Ehli Sünnet Âlimler Birliği (ESAB) tarafından Diyarbakırda düzenlenen "Ümmetin Kalkınmasında Ehl-i Sünnet Âlimlerinin Rolü" sempozyumuna Türkiye ve İslam coğrafyasından pek çok âli
Yapılan incelemeler, 77 ton ağırlığındaki dinozorun, şimdiye kadar en büyük dinozor türü olarak bilinen Arjantinozordan 7 ton daha ağır olduğunu gösterdi.
Kazakistanın Baykonur uzay üssünden fırlatılan ve telekomünikasyon uydusu taşıyan füze kısa süre içinde yere çakıldı. Sadece uydu 21 milyon euro değerindeydi.
Sezai Karakoçun kısa bir medeniyetler tarihi ekseninde İslamın yeniden dirilişi için yol gösterici nitelğindeki 10 Mayıs tarihli son konuşmasını sizin için yazıya döktük.
Bölgeye ortalama dört ayda düşmesi beklenen yağmurun bir günde yağdığını açıklayan meteoroloji uzmanları yağışların hafta sonu da devam edeceği görüşünde.
Bu kürtaj meselesinde sadece kadın haklarında değil, öncelikle yeni doğacak çocuğun haklarından da bahsetmek lazım.