Sosyal Medya

Dünya

'Gazze'de ateşkes yakın değil'

İsrail'in eski güvenlik şefi ve Bilim Bakanı Peri, "Ateşkes olsa bile, biz tünelleri imha etmeye devam edeceğiz. İki, üç gün bunu yapmak için yeterli değil" dedi.



Ä°srail'in eski güvenlik ÅŸefi ve Bilim Bakanı Yaakov Peri, Gazze'ye yönelik saldırıları sonlandıracak ateÅŸkesin yakında imzalanmayacağının sinyalini verdi. Walla haber sitesine yaptığı açıklamada Peri, "Ben ortada, önümüzdeki günlerde imzalanacak bir ateÅŸkes görmüyorum. Birliklerin Gazze'deki tünelleri imha etmesi için daha çok zamana ihtiyacı var" dedi. 

Peri, "AteÅŸkes imzalanacak olsa bile tünellerle mücadele etmeye devam edeceÄŸiz. Çünkü bunun için iki, üç gün yeterli bir süre deÄŸil" dedi. 

Taraflar arasındaki sorunu çözmek ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurmak için 'ateÅŸkes diplomasisi' bir süredir devam ediyor. ABD, Ä°srail ve Mısır'ın ateÅŸkes önerisini destekliyor ancak doÄŸrudan görüÅŸmelerde Hamas yok.

Ölü sayısı 700'ü geçti 

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Gazze'de ateÅŸkes konusunu görüÅŸmek için dün Kahire’deydi. Burada Mısırlı mevkidaşı Sami Åžükri ile bir araya gelen Kerry, Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüÅŸmüÅŸtü.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, görüÅŸme sırasında Kerry ve Abbas herhangi bir ateÅŸkes anlaÅŸmasının Mısır'ın giriÅŸimiyle uyumlu olması gerektiÄŸi konusunda aynı görüÅŸü paylaÅŸmıştı. Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius ise salı günü, Gazze'deki ÅŸiddetin durması için Ä°srail ile Hamas arasında yaptığı ateÅŸkes çaÄŸrısını yinelemiÅŸti.

Ä°srail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüÄŸü saldırılarda ölenlerin sayısı 732'yi buldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.