Son yüzyılın en önemli devlet adamı ve Müslüman mütefekkirlerinden Aliya İzzetbegoviç, 19 Ekim 2003'te vefat etmişti
İsrail'in Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı bölgelere duvar ve kontrol noktaları koyması İsrail'de tartışmalara neden oldu
Mitinglerine bir süre ara veren siyasi partilerin sosyal medya hesaplarındaki hareketlilik artmaya başladı.
Şırnak’ta çatışma sırasında ölen Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde tepki göstermesi üzerine hakkında soruşturma açılan ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’a uyarı cezası verildi.
Suriye'de 2011'in Mart ayında başlayan rejim karşıtı gösteriler vekâlet savaşalarını da içine alan bir iç savaş hâlini aldı. Al Jazeera'ye konuşan Orta Doğu uzmanı Richard Falk, "Ben
Ürdün’ün talebiyle Filistin konulu olarak cuma günü acil toplanan BMGK, yine İsrail tarafının kartondan grafikle ikna çabalarına sahne oldu.
Zira o, Mekke müşrik toplumunun bir ferdi olmaktan çıkmış, vahyi ile hayatı okuyan Allah’ın kulu olmağa doğru hicret başlamıştı
Güney Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye ile AB fasıllarının yeniden açılmasına karşı olduklarını belirtti.
İsrail'in güneyindeki Birşeba kentinde bulunan terminalde silahlı saldırı oldu, biri asker 2 kişi öldü. Aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 11 İsrailli ise yaralandı.
Rusya'nın Halep'e yönelik hava operasyonları, İran ve Hizbullah destekli karar operasyonunun ardından Halep'ten kaçış başladı.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa'nın, ‘Mescid-i Aksa'ya uluslararası gözlemcilerin gönderilmesi’ yönündeki önerisini kabul etmeyeceklerini söyledi.
İsrail’in güneyinde Berşebaa kenti merkezindeki otobüs garında Filistinli bir saldırganın çevreye ateş açması sonucu bir İsrailli asker öldü. Adının Asam el-Arac olduğu belirtilen ş
Macaristan sınırlarını kapatınca göçmenler rotalarını Slovenya’ya çevirdi.Sadece cumartesi günü 3 bine yakın göçmenin Hırvatistan’dan trenlerle Slovenya’ya geçtiği belirtiliyor.
Irak'ta IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Saddam'ın Başkanlık Sarayları'nın geri alındığı ve birçok militanın öldüğü bildirildi.
Göreve yeni başlayan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ilk yurt dışı ziyaretini İsrail'e yaptı.