Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, Arakanlı Müslümanları korumak için Myanmar'da Birleşmiş Milletler (BM) denetiminde "güvenli bölgeler" oluşturulmasını önerdi.
Hicret olayı ile birlikte İslâm tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Hicret sadece bir mekân değişikliği boyutunda kalmamış, İslâm’ın daveti, teşrî faaliyeti ve siyaseti açısın
Çekiç Güç kendisine müsaade edilen şartlar çerçevesinde hareket etmedi. Irak'ta Türkiye aleyhine propaganda yapan örgütlere, "Irak’a yardım malzemesi" adı altında silah götürdüğü
Anlıyoruz ki, hicret tarihte olup bitmiş bir olay değildir… Hicret, tarihi, ticari ve turistik bir seyahat değilmiş… Dünyayı Müslümanlara dar kılmak isteyen müstevli ve müstekbir güçle
Erdoğan "Bir milyona yakın Arakanlı adeta soykırım yoluyla Bangladeşe geçmenin gayreti içinde. Biz hiçbir zaman 'Rohingyalı Müslümanları Budistler öldürdü' diye bir ifade kullanmadık.
Yapılan son araştırmalara göre Avrupa'da, Müslümanlara yönelik 'düşmanlık' son yıllara göre büyük artış gösterdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 'Kuzey Irak referandum' gündemiyle cumartesi günü olağanüstü toplanacağını açıkladı.
İstanbul Başakşehir’de kaldığı evde, MİT müsteşarını ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıyaka ile birlikte yakalanan eski hâkim Dursun Ali Gündoğdu, Yargıtay’daki ifadesinde
IKBY siyasetinin ana damarı olan Barzani çizgisi, Türkiye’nin kaygılarını gözetmeyi ve Türkiye ile karşılıklı menfaat ilişkisini korumayı (da) ifade eden bir çizgi. Bu çizgi kırılı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara yönelik uyguladığı saldırıların 'soykırım' olduğunu söyledi.
Başbakan Yıldırım, "Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed'in hem dünya hem de İslam tarihine ışık tutan hicreti, manevi kurtuluşumuza vesile olacak müstesna bir yolculuktur." dedi.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdemir:- 'Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomi yönetimimiz 15 Temmuz sonrası dönemde zamanında ve yerinde tedbirler aldılar. Bizlere kulak verdiler
Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reynders, Arakanlı Müslümanlar için en hızlı şekilde müdahale edilmesi çağrısında bulundu.
Hindistan hükümetinin, Arakanlı Müslümanların deniz yoluyla ülkeye girebileceği yönündeki istihbarat üzerine deniz sınırını kapattığı bildirildi.
Gazze’de kurulan yönetim komitesi Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümetin Gazze Şeridi’ndeki görevlerini yerine getirmemesi nedeniyle, halka sunulan hizmetlerde herhangi bir aksama olma