PROF. DR. Gülnur Aybet: Esed’in “rejimden ayrılan tüm toprakları geri alana kadar savaşacağız” açıklaması Rusları rahatsız etti. Bu durum Rusya’nın işine gelmez çünkü Rusya hem sa
Hepimiz bir dönem zihnimizi kurcalayan başarısızlık duygusu ile karşılaşırız. Aslında korkmak gayet insani bir durum. Önemli olan onun bizi yıpratmasına izin vermeden, nasıl bir motivas
Ortadoğuda krizi azaltmak istediğini söyleyen Almanya, geçen yıl şimdiye kadarkinden çok daha fazla silah ihracatına izin verdi.
ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu, Ankara'da düzenlenen saldırıyı kınayarak, Türk halkının yanında olduklarını bildirdi.
Rusya Dışişleri, "Türk hükümetinin Suriye'de muhtemel kara operasyonuna dair açıklamalarını" tartışmak üzere BMGK'yı acil toplantıya çağırdığını açıkladı. Konsey, TSİ 22.00'd
Adana'da polise molotofkokteyli ve el yapımı bomba atmak isteyen 19 yaşındaki E.Y. mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Filistinlilere ait bazı sanayi ve zirai tesisleri Yahudi yerleşimcilere yer açmak için bu sabah İsrail askerlerince yıkılmaya başlandı
Rusya'nın hava saldırıları ile Esed ve PYD'ye alan kazandırmak için Halep'e düzenlediği hava saldırıları sonucu kent harabeye döndü.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tespit edilen ve teröristlerce kullanılan tünellerin görüntüleri ortaya çıktı.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin Suriye'de 10 kilometrelik güvenli hat oluşturmak istediğini söyledi.
Güvenlik güçleri, çevreye zarar vereceği gerekçesiyle Artvin Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmasına engel olmak isteyen gruba yeniden müdahale etti.
Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'de bir ileri karakol kurabilmek için kara birliklerini bu ülkeye sokmak istediklerini iddia etti.
Rusya’nın Zeleny Dol isimli savaş gemisi Kalibr seyir füzeleri ile yüklü bir biçimde Akdeniz’e ulaşmak üzere Kırım’dan yola çıktı.
IŞİD’in Kobani saldırılarında PYD’lileri koruyan muhalifler bu kez de Azez’i tehdit eden PYD ile savaşmak için Suriye’ye geçti.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Amerikalılar, Ruslar, diğer güçler; hepsi aklını başına almak durumunda. Ortadoğu coğrafyasında ‘savaşçılık oyunu' oynarsanız bunun akıbetinin ne