Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik bir kez daha hava bombardımanı gerçekleştirildi.
Beyaz Saray güvenlik yetkililerinden Ben Rhodes, "DAEŞ yaşamaya devam edecek. 2016'da da yok olmayacak" dedi. Iraklı yetkililere göreyse, örgütün bir yıllık ömrü kaldı
IŞİD Irak'ın Tikrit kenti yakınlarında, önceki dönemlerde ABD tarafından kullanılan Speicher askeri üssüne saldırdı.
IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İngiltere'ye ajanlık yaptığı iddia edilen beş kişinin öldürüldüğünün gösterildiği yeni bir infaz videosu yayınladı.
Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanacak Kürt gazı, Rusya'ya bağımlılığımızı azaltırken, Kuzey Irak'a trilyonlar kazandıracak.
İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Suudi Arabistan'ın Şii din adamı Ayetullah Nemr'i idam etmesini "siyasi hata ve büyük suç" diye niteledi. Irak'ta Şii dini otorite Ayetullah Ali Sistani
Suudi Arabistan’ın aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr’in de bulunduğu 47 kişiyi idam etmesi tüm Şii gruplardan, Irak, İran, ABD ve AB’den tepki gördü. İran Dışi
Irak'ta askeri karargaha saldıran 7 intihar bombacısı kendilerini imha etmeden etkisiz hale getirildi.
Irak'ta görev yapmış bazı İngiliz askerlerinin savaş suçu işlemiş olabileceğinden şüphe duyuluyor.
Afganistan'ın Helmand kentindeki hapishaneye düzenlenen operasyonda 59 tutuklu serbest bırakıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın 'Başika'dan Türk askerini çekin' şeklindeki açıklamasına karşı Irak'a zor bir soru sordu.
Sokağa çıkma yasağının 19. gününe giren Cizre'de, çatışmaların şiddetlendiği Cudi Mahallesi'ndeki bazı aileler güvenlik güçlerinin denetiminde evlerinden ayrıldı.
Irak'ta Şii liderler Hekim ve Sadr, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığının diplomatik ve hukuki yollarla çözülmesini istedi
Beyazıt'ta tramvaya bırakılan, kablolu düzenekle bomba süsü verilmiş paket, fünyeyle patlatıldı.
Irak ordusunun IŞİD'le çatışmaya yer yer devam ettiği Ramadi kentinden kurtarılan 60 aile, kentte insani durumun kötüleştiğini söylüyor.