Özgür Suriye Ordusu ile Irak Şam İslam Devleti arasında meydana gelen çatışmalarda, bir haftada 336 kişi hayatını kaybettiği belirtildi.
Irak Şam İslam Devleti örgütü 2006 senesinde El Kaide'nin bir kolu olarak ABD'ye karşı savaşmak üzere kuruldu.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Hatay'daki tır olayına ilişkin, "Türkmenlere giden bir yardım konvoyuydu. Hiçbir hukuki açık yoktur" dedi.
Suriye'deki kimyasal stoklarının ilk bölümü Lazkiye Limanı'ndan ticari bir gemiye yüklendi, gemi uluslararası sulara doğru hareket etti.
ABD, Türkiye'ye ihraç edilen iki Boeing motorunun bir Türk firması tarafından İran’a ihraç edilmesini engelledi.
Mısır'ın Abidos antik kentindeki kazı çalışmalarında Kral I. Sobekhotep'e ait 3 bin 700 yıllık mezar bulundu.
Bülent Yıldırım, İsrail ve yargıdaki cemaat yapılanmasının İHH'yı hedef aldığını anlatırken çarpıcı bir örnek verdi: Mavi Marmara katliamı için dava açılacağı zaman, bu grubu
Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün Dubai seyahatiyle ilgili bir açıklama yaptı.
TBMM Başkanı Çiçek, "Özellikle iç politika mülahazalarıyla yapılan bir kısım teyid edilmemiş açıklamalar, Türkiye'nin imajını büyük ölçüde zedeliyor" dedi.
Çin, Abe'nin bölge liderlerine bir araya gelme çağrısını "ikiyüzlülük" olarak niteledi.
Çin'in batısındaki Ningşia Hui Özerk Bölgesi'ndeki bir camide çıkan izdiham sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Arap barış girişiminin, Filistin-İsrail anlaşmazlığına çözüm çerçevesinin bir parçası olduğunu söyledi.
Antalya'da 7 katlı özel bir kız öğrenci yurdunun 3. katında çıkan yangın paniğe neden oldu.
Suudi Arabistan Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı Medine Havaalanı'na acil iniş yaptı. Kazada 29 yolcu yaralandı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye'de acıların sona ermesi ve Halep'te yoğunlaşan insani trajedinin bir an önce durdurulması için ne gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya hazırız. Bu çer