Suriye'nin doğusunda ABD ve müttefiği PYD/PKK ile İran güçleri arasında enerji sahaları üzerinde mücadele devam ediyor. İran güçleri, enerji zengini Deyrizor'da PYD/PKK'nın işgalindeki
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD'li mevkidaşı arasındaki görüşmeye ilişkin Pentagon'dan açıklama geldi. Açıklamada, "PKK ve teröre karşı Türkiye'nin yanındayız" denildi.
Rusya ile Türkiye'nin 2020'de ikinci bir S-400 füzesi anlaşması imzalamayı planladıkları iddia edildi. İddianın kaynağı ise Rusya savunma ve diplomasi çevrelerinde bulunan ancak ismini aç
PYD'nin Afrin'de kurduğu Savunma Komitesi'nin Başkanı olduğu belirtilen Behçet Ebdo, Afrin operasyonunda ilişkin ABD ve uluslararası diğer güçlerin operasyona göz yumduğunu söyledi.
DEAŞ'ın temizlendiği Irak'ın yeniden imarı Kuveyt'te konuşuldu. Donör ülkeler arasında en yüksek miktarda krediyi Türkiye verdi.
ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun Deyrizor'da rejim güçleri ve Hizbullah milislerini vurduğu görüntüler yayınlandı. Pentagon'un Suriye'de, terör örgütü YPG'lileri korumak için
İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post gazetesinde çıkan yazıda, İsrail ile İran arasında açık bir savaşın başladığı ifade edildi.
Alman Bayerischer Rundfunk haber sitesi, Alman savunma şirketi Rheinmetall ile Türk firma arasında tank modernizasyonunun sağlanması için anlaşma yapıldığını iddia etti.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Pentagon'un 2019 bütçesinde, SDG adını kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya eğit-donat için 300, örgüte kurdurulan sınır güvenlik gücü için de
Uluslararası Rossiya Segodnya Haber Ajansı Genel Müdürü Dmitriy Kiselev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin Suriye planını çoktan çözdüğünü belirtti.
ATO Congresium’da düzenlenecek Ankara Kitap Fuarı, 16-25 Şubat tarihleri arasında kitapseverleri bekliyor.
Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan YPG’li teröristler ve Esed rejiminden yetkililer, Türkiye’ye karşı ittifakı itiraf etti.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ABD'nin Serkan Gölge ile ilgili ifadelerine sert cevap verdi.
Almanya'da CDU/CSU ile SPD arasındaki koalisyon pazarlıkları sırasında yeni hükümette görev almayacağına dair partisine söz veren, ama sonunda dışişleri bakanlığı görevini kabul eden
Reuters haber ajansı, Myanmar'da tutuklanan iki çalışanının Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama dair bir araştırma nedeniyle tutuklandığını duyurdu ve araştırmayı yayınladı