Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, "Ömüzdeki hedeflere devam edip Suriye'yi özgürleştireceğiz. En büyük düşman PYD ve biz onlara saldıracağız." dedi.
NATO Genel Sekreteri Stoltenber, ABD Dışişleri Bakanının Ankara ziyaretine ilişkin "İki müttefikimizin bir araya gelip DEAŞ'la mücadele ve Suriye'ye ilişkin beraber çalışmalarını temin
Hatay Valiliği, başta il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğü olmak üzere ildeki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, anayasa değişikliği referandumunda Suriyelilerin sokağa ç
Özellikle sosyal medyada Suriyeliler ile ilgili 'kasıtlı' bilgiler yayılıyor. Fakat bir çoğu gerçeği yansıtmıyor. İşte Suriyelilerle ilgili internette yayılan 6 yanlış bilgi:
Birleşmiş Milletler, bölge ülkelerdeki Suriyeli sığınmacıların sayısının 6 yıldan bu yana ilk kez 5 milyonu geçtiğini açıkladı. Türkiye yaklaşık 3 milyon sığınmacı ile en çok
Dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'de, ihtiyaç sahibi Suriyelilere yönelik yapılan yardımlar 25 milyar doları buldu.
Suriye meselesinin çözümü amacıyla BM gözetiminde yürütülen Cenevre görüşmelerinin beşinci turu geçtiğimiz Perşembe günü yani bir hafta önce başlatılmıştı. Görüşmelerin baş
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, 3 Şubat'ta ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından Suriye'de düzenlenen hava saldırılar�
Duma'nın uluslararası ilişkiler komitesi başkanı Leonid Slutskiy, Suriye'nin kuzeydoğusunda 'küçük bir Türkiye' oluşmasından endişelendiklerini söyledi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhalif Fetih Ordusu grubunun ile İran yanlısı Hizbullah’ın, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kırsalında bulunan rejim yanlısı iki Şii köyü ve Şam’ı
Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de halka hitap etti.
Moskova'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Rusya'nın İran'a ait askeri üslerini, Suriye'deki teröristlerle mücadele için "gerekli oldukça" kullanabileceği açıklandı.
Türkiye, Suriye siyasetinde stratejik bir sıkışmışlık hali yaşıyor. Bunu da taktiksel veya operasyonel tercihlerden ziyade siyasal tercihlerle aşabilir.
Son haftalarda yaşanan gelişmeler, PKK’nın Suriye kolu PYD ile Rusya arasındaki ilişkilerin boyutunu, içeriğini ve geleceğini gündeme getirdi. Moskova-PYD ilişkilerini uzmanlara sorduk.
Özgür Suriye Ordusuna bağlı Ceyş’ül İzze'nin, bir grup Hizbullah militanını füzeyle vurduğu öğrenildi.