Bosna-Hersek Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç çok büyük askeri güce ve imkâna sahip olan Sırplarla, her türlü askeri imkândan yoksun ve hiçbir dış desteğe sahip olmayan Bo
UNICEF, dünya genelinde beş yaş altındaki her üç çocuktan birinin kayıtlı olmadığını ve bu çocukların, sağlık ve eğitim gibi haklardan mahrum kaldığını açıkladı.
Washington Post gazetesinin Snowden’ın ifşa ettiği belgelere dayanarak verdiği habere göre, GSM’in şifreleme sistemini çözen NSA cep telefonu görüşmelerini dinleyebiliyor.
İran resmi yayın organları, ikinci kez uzaya maymun gönderildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, çalışmaları yürüten ekibi tebrik etti.
Mısır’da yeni anayasa taslağının 14-15 Ocak 2014 tarihinde halk oylamasına sunulacağı açıklandı.
Katar, anayasal monarşidir. Tüm yetkiler Emir’de toplanmış olup, Bakanlar Kurulu ve Başbakan Emir tarafından atanmaktadır.
Katar'da işitme engelli bir Fransız vatandaşı işaret diliyle Müslüman oldu.
1597-1620― Himyar Krallığı dönemindeki imamlar soyundan gelen El-Kasım’ın hükümdarlığı baÅŸladı. El-Kasım’ın Osmanlı’ya karşı direniÅŸi, bağımsızlık savaşını baÅŸlatt�
Tunus'un ithâl ettiği belli başlı mallar, sanâyi malları, tarım âletleri, tüketim, yiyecek, giyecek ve enerji malzemeleridir. Fosfat, petrol, zeytinyağı, nârenciye, demir cevheri, balık v
Osmanlı Devletinin ilk olarak Müslümanların halifesi unvanına da sahip olan padişahı Yavuz Sultan Selim Han, 1516 ve 1517'deki Mısır Seferi sırasında Memlük Devletine son vermiş ve Lübna
Arakan’ın köklü bir tarihi vardır. Bu bölgede miladi 1.yüzyıl da Dhannavati ve miladi 3.yüzyılda Vesali krallıklarının kurulduğu bilinmektedir. Arakan nüfusunun önemli çoğunluğunu �
Suriye’de yaklaşık 2,5 yıldır devam iç savaş, Ortadoğu‘da yeni ticaret yollarının açılmasına sebep oldu. Bu yeni ticaret yolunu en çok Türk tır şoförleri kullanıyor.
Türkiye’deki Suriyeli mülteci sayısının yılsonuna kadar bir milyona çıkması bekleniyor. Türkiye mülteci sayısının artmasıyla birlikte imkânlarının da sınırına yaklaşıyor.
Bakan Rıdvan, Siyonistlerin nihai hedeflerinin Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine sözde mabedi inşa etmek olduğunu belirtti.
Benlik, ruhsal bütünlük genelde fantezilerde, rüyalarda, gündüz düşlerinde kendini daire, dörtlülük (dört rakamıyla ilgili şeyler), çocuk ve mandala şeklinde gösterir. Böylesi duruml