Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de yeni savaş suçu belgeleri

Anadolu Ajansı'nın ulaştığı yeni fotoğraflarda, Esed rejiminin uyguladığı işkenceler gözler önüne seriliyor.



Anadolu Ajansı'nın (AA) ulaÅŸtığı ve Suriye'de savaÅŸ suçlarını belgeleyen yeni fotoÄŸraflarda, iÅŸkence ve infaz görüntüleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.

AA tarafından ulaşılan ve yayınlanan yeni fotoÄŸraflarda, Suriye'de Esed rejiminin uyguladığı iÅŸkence ve iÅŸlenen savaÅŸ suçları yeniden belgeleniyor.

Yeni ulaşılan fotoÄŸraflarda, muÅŸambalara sarılmış çıplak insan bedenleri ve Suriyelilere baÅŸtan aÅŸağı uygulanmış insanlık dışı iÅŸkence izleri görülüyor. Bir fotoÄŸrafta yakılmış ve uzuvları parçalanmış bir ceset yer alırken, diÄŸer fotoÄŸrafta bir Suriyeli'nin gözleri oyulmuÅŸ haldeki görüntüsü bulunuyor.

Onbinlerce fotoÄŸraf arasından yasal kanıtlarla doÄŸruluÄŸu tespit edilen bu fotoÄŸraflarda da rejimin uyguladığı insanlık dışı uygulamalar gözler önüne seriliyor.

Suriye'de rejim tarafından uygulanan sistematik aç bırakma ve iÅŸkence kanıtlarını taşıyan bu fotoÄŸrafların çekildiÄŸi yerlerin, Åžam civarındaki askeri üsler olduÄŸu belirtiliyor.

Çocuk ve yaÅŸlıların açlığa terk edildiÄŸi anlaşılan fotoÄŸraflarda, zincirlerle yapılan iÅŸkence ayrıntıları da net bir ÅŸekilde görülüyor.

AA'nın fotoÄŸrafları yayınlamasının ardından Suriyeli muhalifler, konuya iliÅŸkin basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.