Başkanlık yarışının tamamlandığı ve Donald Trump'ın başkan olarak seçildiği ABD'de bir ilk daha yaşandı. llhan Omar Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü vekil oldu.
Dr. Hatem Bazian, Berkeley Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları ve Etnik Araştırmalar Bölümleri Kıdemli Öğretim Üyesi; İslamofobi Studies Journal Kurucu Editörü; İslamofobi Araştı
Belçika'nın Ankara BüyükelçiliÄŸi'nden yapılan açıklamada, PKK'nın bir terör örgütü olduǧu belirtilerek, "Belçika'nın terörle mücadelede Türkiye ile sıkı iÅŸ birliÄŸi içinde
Yunanistan’ın Selanik kentinde kendilerini iktidar karşıtı anarşistler olarak adlandıran "Rubicom" grubu üyeleri Amerikan Başkonsolosluğu’nu bastı.
Güney Kore'de savcılar, Devlet Başkanı Park Geun-hye hakkındaki siyasi skandalla ilgili olarak Samsung'un ofisine baskın düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince, kentte faaliyet gösteren esnafın tabelalarının Türkçe olması konusunda uyarılarda bulunuldu. Yapılan çalışmalar sonucunda son bir ayda
Güne 3,1520 seviyesinden başlayan dolar/TL paritesi, kademeli olarak yükselişini sürdürerek tarihi rekorunu tazeledi.
Ertuğrul Kürkçü ve onun gibileri Diyarbakır-Bağlar saldırısını TAK üstlendi diye bin pişmanlar. Daha önce hepsi saldırının faili olarak IŞİD’i göstermişti ama TAK olayı üstlenme
"Ceviz kenti" olarak bilinen Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde geçimlerini yarım asırdır cevizle sağlayan Akkoyun çifti, bu üründen elde ettikleri gelirle 9 çocuğunu okuttu.
ABD'nin iki önemli partisi Demokratlar liberal, Cumhuriyetçiler ise muhafazakâr olarak bilinir. Ancak iç savaş sırasında durum tam tersiydi.
''Daha önce Kürdinsan ve Kürtleri Bekleyen Tehlike isimli kitaplarıyla tanınan Vahdettin İnce, Kürt Sorunu'nun anlaşılmasına katkı sağlayabilecek yeni bir çalışma yayınladı. Kürdüm
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gece Edirne F Tipi Cezaevi'nde 'misafir odası' olarak adlandırılan müşahade odasında kaldı.
ABD seçmeni 8 Kasım Salı günü 58. başkanını seçerken eşzamanlı olarak 44 ayrı eyalette 157 farklı öneriyi oylayacak.
Irak güçleri, DEAŞ'ın Musul'un güneyindeki "son kalesi" olarak bilinen Hammam el-Alil nahiyesine girmeye başladı.
Şırnak İl Özel idaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Belediye Başkanlığı'na kayyım olarak atandı.