AP seçimlerine katılımın federal seçime kıyasla düşük olmasının beklendiğini belirten SPD’li politikacı İsmail Ertuğ, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı partilerin milletvekili sa
Suriye’nin kuzeyindeki Demokratik Birlik Partisi, diğer Kürt partilerine baskı yaptığı gerekçesiyle Erbil’de protesto edildi.
Engelli öğrenciler eğitime erişimde sorunlar yaşıyor. Ayrımcılık, mimari engeller ve kaliteli özel eğitim eksikliği, özel gereksinimli çocukların önündeki sorunlardan sadece birkaçı
Orta Asya’nın en yoksul ülkelerinden Kırgızistan’da on binlerce çocuk aile bütçesine destek olmak için çalışmak zorunda kalıyor. Al Jazeera Türk, Bişkek sokaklarında ekmek parasını
Tayland’da ordunun dün yönetime el koymasının ardından ordu komutanı General Prayuth Chan-ocha kendisini başbakan ilan etti, internet ve basına yönelik kısıtlamaları genişletti.
Çerkes Sürgünü’nün 150. yılı nedeniyle İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de anma törenleri düzenlendi.
Kiev yönetimi, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi doğu ve güney bölgelerine asker sevkiyatı yaparak, ayrılıkçılara karşı operasyonları yoğunlaştırdı.
Türkiye’de yaşanan kuraklık ve don etkilerini göstermeye başladı. TÜİK bu yıl tahıl ürünlerinin yüzde 10, meyve üretiminin yüzde 4,5 azalacağını öngördü.
Nijerya’da Boko Haram militanlarının gizlendiği Sambisa Ormanı, ülkenin kuzeydoğusunda yaklaşık 60 bin kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Orman İsrail’in üç katı büyüklüğünde.
Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2013 yılında en fazla ihracat yapan firmaları açıkladı. İhracatın liderleri 4.1 milyar dolarla Tüpraş, 3.6 milyar dolarla Ford ve 3.5 milyar dolarla Renault
Fethullah Gülen, yerel mahkemenin kendisi hakkında iftira niteliği taşıyan haberleri yayından kaldırmayarak haklarının ihlal edildiği ve iç hukuk yollarının tükendiği gerekçesiyle Anay
Rus lider Putin’in Çin ziyaretinde iki ülke arasında gelecek 30 yıllık süre zarfında Rus gazının Çin’e taşınmasını öngören bir anlaşma imzalandı.
Fenerbahçe Ülker yarınki Pınar Karşıyaka maçının gelirini Somalı çocukların eğitimi için oluşturduğu havuza aktaracak.
Hükümet ve muhalefet arasında altı aydır devam eden siyasi gerginliğin ardından şiddet olaylarının giderek artması nedeniyle Tayland ordusu sıkıyönetim ilan etti.
Arap Baharı’ndan 3 yıl sonra Libya yeniden iç savaşın eşiğinde. Başkent Trablus’ta silahlı güçler arasında çatışmalar sürerken Bingazi’deki havalimanına roketli saldırı düzenlen