24 Kasım 2015’de Rus uçağını düşürdüğümüzde ortalık “bir Rus uçağı daha olsa da düşürsek” söyleminden geçilmiyordu. O tarihlerde Rusya bizim en büyük düşmanımızdı. Bir �
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Moody's'in not görünümü güncellemesine ilişkin, "Tamamen siyasi bir karar. Türkiye ekonomisini kötü göstermeye çalışan bir yaklaşım söz konusu" dedi.
Rusya’nın domateste ambargoyu kaldırmaması ihracatçıları pes ettirdi. Türk firmaları, dünyaya makarna ihracatı için getirilen Rus buğdayını, teşvikle de olsa almaktan vazgeçti. Karar�
Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, IŞİD sonrası Irak’ta kalmaları halinde yabancı güçlere karşı silahlı direniş gösterileceği tehdidinde bulundu.
PKK'nın uyguladığı politikalar sonucu ülkeden kaçan Kürtlerin sayısının 1 milyonu aştığı bildirildi.
Yemen'de hükümet güçleri, Sana'nın doğusundaki Nehm ilçesinde Husilerin son kalesi sayılan "Dabua" bölgesinde kontrolü sağladı
Ders kitaplarımızda Çanakkale muharebeleri ile Mustafa Kemal ismi özdeşleştirilir. Mesela Kemal Kara'nın Lise Tarih 2 adlı kitabında 18 Mart sonrası gelişmeler şöyle anlatılır:
ABD, PYD'ye kalkan olmak amacıyla Menbiç'in kuzeyi ve batısında konuşlansa da, ÖSO ve TSK kenti almak konusunda geri adım atmıyor.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'da dün PKK yandaşlarınca gerçekleştirilen mitingle ilgili açıklama yaptı.
Cezayirli hacker, geliştirdiği bir bilgisayar virüsü ile ABD bankalarından ele geçirdiği milyonlarca doları Filistinli yardım kuruluşlarına göndermişti.
Askeri darbe sonrası Mısır'da insan hakları ihlalleri sürüyor. Hapishanelerde işkence gören ve kansere yakalanan mahkumlar oldukça fazla.
Kimsenin cezaevinde kalıyor olmasından şahsi olarak sevinç duymam.. Hele hele yargılama sürerken, henüz mahkumiyet kararı bulunmuyor iken, bu kanaatimi çok daha rahat olarak ve yüksek ses
6 yıl önce Suriye'nin Deraa kentinde iki çocuk duvara “Sıra sende doktor” yazdı; en az yarım milyon insan öldü; 12 milyon evinden oldu. Yemen'de sadece son iki yılda ölenlerin sayısı 10
Hollanda'da seçimlerde önemli bir başarı yakalayan göçmen partisi DENK'in Türk lideri Tunahan Kuzu, BBC'ye önemli açıklamalarda bulundu.