HDP, bölgede ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşananlara dikkat çekmek için, salı günkü grup toplantısını Diyarbakır’da yapma kararı aldı.
Diyarbakır'da basın açıklaması yapmak için toplanan HDP ve DBP'li gruba bir kadın, "Biz Müslümanız nasıl Kur'an yakıyoruz, cami yıkıyoruz" diyerek tepki gösterdi.
Pakistan'ın kuzeybatısında Şii nüfusun yoğun olduğu Paraçınar'da bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda en az 12 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.
Suriye'de Rus savaş uçakları Şam'ın kırsalındaki Duma'da bir pazar yerini bombaladı. Saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti. Onlarca yaralı var.
İstanbul Bağcılar'da gösteri yapan gruptan bazı kişiler polis aracına ateş etti
Mısır'da darbeyle iktidara gelen Sisi'nin gizli gözaltı merkezlerinde yüzlerce kişiye işkence yaptığı ortaya çıktı. Askeri hapishanelerde ve karakollarda ise yüzlerce kişinin kayboldu.
Osmanlı arşivlerinde yer alan belgelere göre Birinci Dünya Savaşı'nda cihad fetvası yayınlanması üzerine İran'da Sünni Kürt ve Şii Farisilerle Azerilerden binlerce kişi cepheye gitti
Suriye'de, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin ve IŞİD'in kontrolündeki yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısı sonucunda 41 kişi hayatını kaybetti.
İsviçre Federal Mahkemesi, St-Margrethen okulundaki başörtülü kızın, "dinini yayma ya da öğretimde düzensizlik oluşturmaya çalıştığını gösteren bir kanıt olmadığını" açıklad
Van - Erciş yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın batısına PYD'nin geçirilmeyeceğini söylemesinin ardından Türkiye-Suriye sınır hattında güvenlik önlemleri her geçen gün daha da artt�
Irak'ta Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Başkanlığı Yahudi İşleri Müdürü Şerzad Ömer Mamsani skandal ifadeler kullanarak "Her Kürt 8 sülale öncesini araştırırsa ya Zerdüşttür y
Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve hükümeti, Türkiye'de çalışan Özbek vatandaşlarını ülkeye geri getirmek için ailelerine baskı yapıyor
İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki Filistinli gençlere müdahalesinde 1 Filistinlinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
Pakistan ordusunun, nükleer ve konvansiyonel savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip uzun menzilli füze denemesi yaptığı bildirildi.