Mazlum-Der Sakarya ve Bursa şubeleri, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK tarafından yapılan bombalı saldırıyı kınadı.
"Bildirinin metni, olaylara yaklaşım biçimi, dili, üslubu çok sorunlu"
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı militanlar tarafından düzenlenen saldırıda ilçe sakinleri yaşadıkları korku ve mağduriyeti anlatırken, teröre tepkisini dile getirdi.
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın Danışmanı hakkında, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından Twitter paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.
Rusya'nın, Türkiye'ye uyguladığı ambargoya Rus şirketlerden tepkiler gelmeye başladı. Şirketlerin yaptırımlardan muaf olmak için bakanlığa başvuruda bulundukları bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, salı günü Sultanahmet'te canlı bomba saldırısının olduğu meydanı ziyaret edecek. Erdoğan ve Davutoğlu cuma namazını da Sultanahmet Camii
Bir grup öğretim görevlisinin imzalayıp yayımladığı ve pek çok kesimden tepki alan bildiri ile ilgili sosyal medyada ilginç bir iddia ortaya atıldı.
Times gazetesi, Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı düzenleyen Nabil Fadli'nin annesinin Hristiyan olduğunu ve Fadli'nin 2014'te IŞİD'e katıldığını yazdı.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan bombalı saldırıda altı kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Diyarbakır'daki PKK saldırısı üzerinden bildiri imzalayan akademisyenlere yüklendi.
Diyarbakır ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılıkları, akademisyenler hakkında soruşturma başlattı.
Daha önce kasabalara saldırı düzenleyen ve askerlerle çatışmaya giren Boko Haram örgütünün yeni hedefinin camiler olduğu görülüyor.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde gerçekleştirilen saldırı ile ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında sivilleri hedef alması, daha önce Çeçenistan'da uyguladığı 'sivil seyreltme' taktiğini akla getiriyor.
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği bir dizi bombalı ve silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.