Bayburt'ta yaşayan emekli öğretmen Ahmet Demiröz, "Evladım" diyerek okuduğu kitapların adının, yazarının ve sayfa sayısının kaydını tutuyor.
Malum yapının en güçlü olduğu bölgelerden biri olan Balkanlar’da özelde Arnavutluk’ta merkezin göstermiş olduğu genel yaklaşımlar ne kadar hayat bulmaktadır? Malum yapıya ait olduğu
İran, kendisini parçası olduğu bu büyük İslâm dünyasına ait hissetmiyor. Aksine bu büyük dünyaya hâkim olma mücadelesi veriyor. Bunu hem coğrafyayı ele geçirme hem de coğrafyanın i
Amerika Birleşik Devletleri’nin yapmış olduğu son iki hareketi nasıl algılayalım? Önce bazı ülkelerden havayolları aracılığıyla ABD’ye gidecek yolcular için bir karar alındı. Bu ka
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 500 tam puan alarak 4 puan türünde Türkiye birincisi olan Ahsen Zeynep Kaya, ilk kez bu başarının elde edildiği Bingöl’ün gururu oldu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar. Türkmenlere infaz fermanı yazanlar 80 milyonu geçmek, yenmek, yerle yeksan etmek zorundadır. Herkes aklın
Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopterin çarparak düştüğü Beylikdüzü’ndeki TV kulesinin, uçuş navigasyonunda ‘yükseklik engeli’ olarak işaretlenmediği ortaya çıktı. Bölgede uçuş
Alman Hava Kuvvetlerinin, Rakka kenti yakınlarındaki bir köyde okula düzenlediği hava saldırısında 33 sivilin öldüğü ortaya çıktı.
Brexit'in mimarı olarak bilinen İngiliz siyasetçi Nigel Farage, Avrupa Birliği'nin ayakta kalmasının mümkün olmadığını söyledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'nın başka ülkelerden, özellikle Türkiye'den gelen insanlar olmadan bu kadar güçlü olmayacağını söyledi.
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, hazırladığı "Kararımız Evet Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Sorular ve Cevaplar" kitapçığıyla anayasa değişikliğine ilişkin merak edilen
FETÖ'nün yayın organlarında adliye muhabirliği yapan Hanım Büşra Erdal, attığı tweetleri 'espri' diye savundu.
Yeni araştırmaya göre Attila, Batılı tarih kaynaklarının yazdığının aksine, ele geçirdiği yerlerde yerel halkla iyi bağlar kurmuş olabilir.
15 Temmuz gecesi Binbaşı Enver Muratoğlu'nun teslim olduğu sırada "Evet darbeden haberim vardı. Burayı kontrol altına almaya gelmiştik. Ben de cemaattenim." dediği ortaya çıktı.
Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) önemli ayaklarından biri olan ve Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Barajı, iki yıl sonra tamamlanacak.