Habur’a alternatif olarak açılacak kapı üzerine hızla konuşmaya başladık ve Kuzey Irak’a yönelik bir ekonomik ambargoyu devreye almaya hazırlanıyoruz hazırlanmasına ama Körfez ülkeler
Hurafeler genelde başa gelen bela, musibet, kaos ve kargaşa zamanlarında gerçek olmadığı bilindiği halde psikolojik bir rahatlama umuduyla ortaya atılmış batıl düşüncelerdir. Bugün iş
Myanmar’dan Somali’ye, Kırım’dan Yemen’e yangın yerine dönmüş tüm İslam coğrafyasında kime yanacağımızı, kime ağlayacağımızı şaşırdık. Duygularımız zayıfladı, acıları
Kerkük kentinde, Irak Türkmen Cephesi Kale Bürosu ile Türkmen Cephesine bağlı Fazıl Antika Kültür Derneğine silahlı saldırı yapıldı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, 26 Eylül'de Hama kırsalında kaçan insanların üzerine ateş açılması sonucu 80 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 8. turunu bir ay içinde, ekim ayının sonu ya da kasım ayının başı gibi başlatmayı planlıyorum." dedi.
Irak Yüksek Yargı Konseyi, Anayasaya aykırı olmasına rağmen bağımsızlık referandumu düzenleyen IKBY yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.
İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Eski Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Irak Ordusu'nun kente girmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıkladı
Türkiye’de son 10 yılda üniversite mezunları yoksullaşırken okuryazar olmayanlar yoksulluktan kurtuldu. 10 yılda okuryazar olmayan yoksul sayısı 446 bin azalarak 1 milyon 523 bine inerken ü
"Müslüman Zihni" devreye girmeden, bu zihnin yeniden kuruluşuna dair sahih niyet ve azimli çalışkanlık gösterilmeden hapsolduğumuz medeniyet krizini, çöküşü engelleyemeyeceğimiz açık.
Şimdi kim ne derse desin, Merkel, Avrupa’nın şu anda en etkili siyasetçisi konumunu sürdürecektir. Bu da, Türkiye için pek de hoş olmayacaktır.
Bilinçaltında birikmiş ne kadar sorunlu fikir varsa ortaya dökülmeye başladı. “Hain Kürtler, bölücü Kürler, terörist Kürtler, çadır devleti, aşiret devleti…” Buna karşılık “Irk
ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, enflasyonun yüzde 2 seviyesine ulaşıncaya kadar FED'in para politikasında beklemede kalmasının "ihtiyatsız" olduğunu söyledi.