Sabah saatlerinden itibaren özel ve tarifeli uçaklarla Atatürk Havalimanı'na gelen hacıların yakınları tarafından karşılanması duygusal anlara neden oldu.
Adalet Bakanlığı bünyesinde, geçen yıl kasım ayından bu yana, bilirkişilik, insan hakları ve alternatif çözüm yolları alanlarında çalışma yapmak üzere 3 yeni daire başkanlığı ku
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD denetimindeki Suriye'nin Telabyad kentindeki ABD bayrakları ile PYD/YPG flamaları kaldır�
Myanmar’da insan hakları için mücadele ederken 15 yıl hapis yatan ve Nobel Barış Ödülü kazanan Aung San Suu Kyi iktidara gelince değişmekle suçlanıyor. Aung’un Arakan’dan kaçan Müsl�
BM İnsan Hakları Özel Raportörü Lee, Myanmar hükümetinin, Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarına ilişkin adım atması gerektiğini bildirdi.
Suriye'de yaklaşık 7 yıldır süren iç savaş, DEAŞ kontrolündeki Deyrizor'da düğümlendi.
Avrupa Rohingya Konseyi Başkanı Kyaw, "Zaten ordu ve Budist milliyetçiler, uzun süredir yardım kuruluşlarını Arakan'dan uzaklaştırmaya çalışıyordu." dedi.
İngiltere'deki Gıda Standartları Kurumu, dondurulmuş gıdanın en büyük israf kaynaklarından biri olduğunu belirterek halkı bu konuda bilgilendirmek üzere bir kampanya başlattı.
Kahramanmaraş'taki Domuztepe Höyüğü'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda yaklaşık 8 bin yıl öncesine ait, pişmiş topraklardan yapılmış lider mühürleri bulundu.
Türkiye Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Banu Salepçi, ölümcül trafik kazalarının yüzde 21'inin sürücünün uykuya dalmasından kaynaklandığını belirtti.
Rohingyalar Myanmar’ın Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslüman azınlık. Sayıları kesin olarak bilinmese de tahminler 800 bin ile 2 milyon arası olduğu yönünde. Dünyanın en çileli
Dün kapatılan Rusya'nın San Francisco başkonsolosluğundan siyah dumanlar yükseldi. İtfaiyecilerin binaya girişine izin verilmediği gelen bilgiler arasında.
Suriye’de 2011 yılında başlayan ayaklanma ve iç savaş döneminde 1 milyondan fazla sivil hayatını kaybetti. Savaş nedeniyle anne veya babasını kaybeden 800 bin çocuk Kurban Bayramı'nı ye
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin zihniyetini gözler önüne seren bir olay yaşandı.
Arakan yerel kaynaklarından aldığımız bilgilere göre bölgede 32 köy boşaltıldı, boşaltılan köylerde ev ve camiler yakıldı. Halk dağlara sığında. Bangladeş'e geçmeye çalışan ya